Проклятието "Ливърпул", нанесло най-тежките загуби във футбола (ВИДЕО)

Финалът на Световното първенство по футбол продължава да „ражда“ любопитни данни и статистики, които привличат интерес в социалните мрежи. Франция загуби от Аржентина след изпълнение на дузпи, а поражението на „петлите“ бе обвързано от ESPN с… Ливърпул.
Да загубиш финал на Шампионска лига и на Световно първенство в една година
Туитър акаунтът на ESPN UK отбеляза, че последните двама играчи, които са загубили финал на Световно първенство и финал на Шампионска лига в една и съща година са били футболисти на Ливърпул. Става въпрос за бранителите Деян Ловрен и Ибрахима Конате.

Ibrahima Konaté and Dejan Lovren are the last two players to lose BOTH the World Cup final and Champions League final in the same year.They both played for Liverpool at the time. pic.twitter.com/mvquryckQZ
— ESPN UK (@ESPNUK) December 21, 2022

Загубените финали на Деян Ловрен през 2018-а
През 2018-а Деян Ловрен губи първо финал в Шампионска лига с тима на Ливърпул, а малко по-късно претърпява поражение и с Хърватия на финала на Световното първенство срещу Франция. Кариерата на защитника на „Анфийлд“ продължава до 2020-а, когато напуска в посока Зенит.

Шампионската лига и Световното първенство останаха мираж и за Ибрахима Конате 
Четири години по-късно друг бранител на Ливърпул – Ибрахима Конате, също претърпява загуба на финал на Шампионска лига и на Световно първенство. Конате също загуби срещу Реал Мадрид, а след това загуби и от Аржентина с отбора на Франция, макар и да игра само няколко минути във финалния двубой.
И Ловрен, и Конате загубиха навярно двата най-големи финала във футбола – и то в рамките на една и съща година. Все пак Ловрен стигна до триумф в Шампионска лига с Ливърпул през 2019-а, а на световни първенства има сребро и бронз. Конате пък може да се похвали със сребро в Шампионска лига и сребро на Мондиал.
Още интересни статистики и факти ще намерите в SportLive.bg!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg