Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Програма за сътрудничество със Сърбия: Милиони потичат към Северозападна България

Европейската комисия одобри Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия 2021-2027, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Над 38 млн. евро ще бъдат инвестирани в следващите 7 години в областите Видин, Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил в България и Борски, Зайчарски, Пиротски, Нишки, Топлички, Ябланички, Пчински в Сърбия, съобщават от ведомството.
Най-голям дял от бюджета на програмата, над 23 млн. евро, ще отиде за инвестиции в проекти в областта на туризма, адаптирането към климатичните промени, за повишаване на конкурентоспособността на малките и средни предприятия и създаване на работни места. Предприятията ще могат да разширят икономическата си активност към нови пазари и продукти. Германски гигант смята да вложи над 1 милиард евро в най-бедния регион у нас

Над 8 млн. евро ще бъдат инвестирани за подготовка на населението за навременна реакция при бедствия – пожари и наводнения. Предвидени са обучения на професионалните екипи и доброволци, обмяна на опит, укрепване на институционалния капацитет и доставка на специализирано оборудване за регионалните подразделения на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” на МВР и Сектор за управление на извънредни ситуации на МВР – Сърбия.
17% от бюджета на програмата е предвиден за подкрепа на малките и средни фирми за повишаване на конкурентоспособността на предприятията и достъп до нови пазар.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 
Завод във Видин търси стотици работници, дава над 1000 лева заплата
Какво ще види най-богатият човек в света, ако посети най-бедния район в България?
Кой е най-бедният град в България?

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg