Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Притча за свекървата

Омъжила се една девойка и заедно с мъжа си заживели в къщата на майка му. И станало, както често се случва – младата снаха не била в състояние да изтърпи постоянните упреци на свекърва си. Решила да се отърве от нея и отишла при един търговец на билки, който бил приятел на баща й. Оплакала му се и го помолила го:
– Не мога повече да живея със свекърва си. Побърква ме, непрекъснато има претенции. Не можете ли да ми помогнете? Ще ви платя добре.
– Какво мога да направя за теб? – попитал билкарят.
– Искам да ми продадете отрова. Ще отровя свекърва си и ще се отърва от всички мъки. — отвърнала снахата.
След дълъг размисъл билкарят казал:
– Добре, ще ти помогна, но ти трябва да си наясно с две неща.
Първо, не можеш да отровиш свекърва си веднага, защото хората ще се сетят какво се е случило. Ще ти дам билки, които ще я убиват постепенно, и на никого няма да му дойде наум, че са я отровили.
И второ, за да избегнеш окончателно хорските подозрения, ти трябва да укротиш гнева си, да се научиш да я уважаваш, да я обичаш, да я слушаш и да бъдеш търпелива. Тогава никой няма да те заподозре, когато тя умре.
Съгласила се снахичката, взела билките и започнала да ги добавя в храната на свекърва си. Освен това, научила се да се контролира, да се вслушва в думите на майката на мъжа си, да я уважава.
Вижте още: Невероятна притча за приятелството
И когато онази видяла как се променило отношението на снахата, заобичала я с цялото си сърце. Започнала да разказва на всички, че нейната снаха е най-добрата, че за такава може само да се мечтае.
Не минала и половин година и отношенията между двете жени станали близки, като между родни майка и дъщеря.
И веднъж девойката пак отишла при билкаря и се помолила:
– За Бога, много ви моля, спасете свекърва ми от отровата, която й давах! Не искам да я убивам. Тя стана най-прекрасната свекърва на света и аз много я обичам.
Усмихнал се билкарят и отговорил:
– Не се тревожи, момиче, не съм ти давал никаква отрова. Дадох ти просто различни подправки и чайове. Отровата беше само в твоята глава и ти сама успя да се отървеш от нея.
Същото се отнася и за повечето от нашите проблеми. Те са отровата, която вгорчава живота ни. Но отрова, която съществува само в нашето съзнание…

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg