Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Прилагане на хомеопатия при температура с високи стойности

Хомеопатия при температура – кога и дали можем да я приложим?
Високата температура е симптом, често срещан при вирусна или бактериална инфекция. Подобни инфекции могат да причинят  причинят както настинка или грип, така и стомашно разстройство или инфекция на пикочните пътища.
Температурата с високи стойности става причина за втрисане, мускулни болки, изпотяване, главоболие и обща отпадналост на организма.
Невинаги обаче високата температура е резултат от някакво заболяване. Понякога може да се получи и след поставяне на ваксина, като реакция към лекарство или при хронични болести например като ревматоиден артрит.
Повишената телесна температура наистина е тревожен симптом, но всъщност тя е защитна реакция на организма срещу инфекцията.

Как се справя температурата с инфекцията
Температурата на тялото ни се контролира от хипоталамуса, малка мозъчна структура. Подобно на термостат, той настройва температурата на около 37°С, което се счита за нормални стойности.
Когато в организма има някаква инфекция, имунната система освобождава определени химически вещества. Под тяхното въздействие хипоталамусът пренастройва тялото на по-висока температура. Затова и започваме да треперим, усещайки студ.
По-високата температура всъщност убива причиняващите инфекцията бактерии и вируси, след което става връщането й към нормални стойности.
Счита се, че температурата на тялото е нормална, когато е близо до 37°С. При отделните хора обаче тя може да варира, като могат да й повлияят различни фактори – например времето и момента от деня.
Обикновено за висока се смята температурата от 38-39°С, а ако е 40°С или повече, е много висока и се нуждае от лекарска помощ. Опасно висока става след 42,4°С и спешната помощ е задължителна.
Кога да се обърнем към лекар
В по-голяма част от случаите по-високите температурни стойности не трябва да са повод за притеснения и употребата на лекарства не е наложителна. Лекарска помощ трябва да потърсите, ако е налице един от симптомите:

Температурни стойности от 39-40°С или над тях.
Температура, която в продължение на 3 дни задържа високи нива.
Наличие на замайване или световъртеж.
Повръщане, временни обриви, тръпки, ускорен пулс, мускулни спазми, ригидност на врата.
Силно главоболие и болки в цялото тяло.
Необичаен вагинален секрет.
Оток или някакво възпаление на тялото.
Болезнено уриниране, включително и неприятна миризма на урината.

Температурната реакция на организма в хода на боледуването е нормален защитен механизъм. Затова не трябва да се бърза с приема на медикаменти за понижаването й, ако е под 38°С, стойности, несъздаващи сериозен комфорт, както и опасност за организма.
Може ли хомеопатията да помогне при висока температура?
От какво се определя подборът на хомеопатичен медикамент
Хомеопатичният метод отдавна е доказал своята ефикасност, включително и при висока температура, съпровождаща обикновените настинки и грип. При температура над нормалните граници хомеопатията помага за стимулиране на имунната система, за  да се справи. Подборът на хомеопатичен препарат за противодействие на повишената температура винаги е индивидуален и зависи от:

Движение на температурната крива – внезапно ли става повишението на температурата, или постепенно; лесно или трудно се понижава.
Поведението на болния – неспокоен ли е, превъзбуден или отпуснат.
Как изглежда болният – блед или зачервен, с изпотена или суха кожа.
Има ли външни фактори, провокирали повишената температура – например престой на открито при студен вятър.

При използване на правилно избрана хомеопатия при температура, превишаваща  нормалните стойности, тя ще се понижи, без да се потиска, и организмът ще се справи по-бързо.
При какви симптоми, съпровождащи висока температура, се използват хомеопатични лекарства
Обикновено високата температура се съпътства с различни симптоми и затова само лекар-хомеопат може точно да определи каква хомеопатия при температура да приложи.
Най-често хомеопатични препарати се назначават при следните състояния, които могат да протичат индивидуално при всеки болен:

Втрисане и усещане за студ в цялото тяло

При това състояние обикновено лицето е силно зачервено и главата е гореща, а в същото време краката са студени. Понякога болката в главата е пулсираща. Може да има бълнуване и мятане, особено при деца, които вдигат температура много бързо. Болните може да не изпитват жажда въпреки сухотата в устата и горещото тяло. Втрисането поражда желание да се завият добре и да не се движат, за да не усещат студени тръпки.

Внезапно повишаване на температурата

В тези случаи безпокойството на болните може да е много силно и поради силната отпадналост да смятат, че умират. Изпитват силна жажда и пият често вода на малки глътки. Въпреки усещането за парене, се чувстват по-добре от топло и горещо.

Болки в мускулите и костите

Подобни болки обикновено се получават след настинка, много често поради намокряне на краката. Болният се чувства по-добре, ако се движи, затова докато лежи, постоянно се върти в леглото.

Халюцинации и кошмарни сънища

При трайно повишена и трудно спадаща температура подходящият хомеопатичен подход се оказва по-ефикасен от конвенционалните средства. Резултатите са положителни най-вече при деца, при които високата температура поражда страхове, кошмарни сънища и са склонни към фебрилни гърчове.
Вариантите на симптоматиката при отделните болни с повишена температура може да бъде най-различна. Специалистът преценява какви хомеопатични лекарства спрямо клиничната картина да назначи и под каква форма. Прибързаното самолечение с температурнопонижаващи лекарства само може да удължи времето за възстановяване. Преценете сами дали си струва да прилагате хомеопатия при температура – пробвайте и вижте как ще ви се отрази.
Хомеопатия при задна хрема
Защо да използваме хомеопатия при повръщане
Хомеопатия при хрема – помага ли?

Хомеопатия: опасна ли е по някакъв начин за нас?

Хомеопатия за гърло – кога и как помага?

The post Прилагане на хомеопатия при температура с високи стойности appeared first on Хубава жена.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: hubavajena.bg