Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Представят карти за вътрешна сила, дело на български художници

На 9-и декември (петък) от 18:30ч. в клуб КЕВА фондация Emprove ще представи първия тираж на комплекта карти „Пробуждане между редовете“. Колодата представлява умалена версия на 30-те вълнуващи истории и илюстрации от изложбата със същото име, която по-рано тази година хвърли светлина върху преживяванията на жени, преминали през емоционално или физическо насилие. Освен естетическа и колекционерска стойност, картите имат и терапевтични ползи, като към комплекта са описани различни видове игри и задачи за себеопознаване, вдъхновение, увереност и кураж.
На събитието са добре дошли всички почитатели на българското изкуство и поддръжници на каузата на Emprove. Първите 60 човека ще получат като индивидуален подарък една от картите със специално послание. Входът ще бъде свободен, а 1 лв. от всяка консумация ще бъде дарение за дейността на фондацията. Посетителите ще могат да опитат и специално създадения за повода коктейл Ранобудна. В духа на предстоящите празници, Emprove препоръчват картите „Пробуждане между редовете“ като прекрасна идея за коледен подарък с кауза.
За допълнително настроение в клуб КЕВА фондацията и гостите ще отпразнуват първия тираж на комплекта с акустична музика на живо от победителката в „Гласът на България“ от 2018г. – Ния Петрова NIYA.

Колодата карти събира въздействащо изобразително изкуство, родено от истории за женската сила и трансформирано през субективния поглед на артиста. През 2021 г., с подкрепата на Британското посолство в България е организиран професионален курс по творческо писане при британските автори Д-р Уил Бъкингам и Д-р Хана Стивънс. Курсът е насочен към #ЖенитеSurvivors – първа по рода си общност на жени, успешно излезли от връзки с насилие, подкрепящи други жени по пътя им към промяна и нов живот. Това резултира в създаването на 30 микро истории в жанра флаш фикшън, с „Пробуждането“ като водеща тема. На този курс жените имат възможност да придобият ново умение и да излеят душата си в писмена форма по един деликатен и красив начин. A с това доказат, че изкуството е ненадминат терапевтичен и социално ангажиращ похват – както за създателите му, така и за неговите ценители.

В създаването на картините към „Пробуждане между редовете“ участват популярни български илюстратори, мултидисциплинарни творци и стрийт артисти, обединени в желанието да дадат гласност на проблема с физическото и емоционалното насилие. В началото на 2022 г. те получиват по една или повече истории, написани от #ЖенитеSurvivors, които впоследствие всеки от тях претворява в картина. Фондация Emprove решава да даде нов живот на произведенията, под формата на комплект карти, за да пробудят още повече хора за вътрешната сила, която всеки от нас носи.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg