Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Правителството насочва 350 млн. евро за компенсации за потребители на енергия

Министерският съвет реши 350 млн. евро от бюджета на оперативните програми за периода 2014 – 2020 г. да бъдат насочени за покриване на енергийните нужди на бизнеса и крайните потребители. Това обявиха от пресцентъра на правителствената информационна служба.
Компенсациите се отпускат чрез прилагане на т.нар. Инструмент SAFE, създаден на европейско ниво, в подкрепа на малките и средни предприятия и уязвимите домакинства, особено засегнати от увеличете цени на енергията в контекста на войната в Украйна.

За целта ще бъде използвано европейско финансиране от бюджета на 6 оперативни програми – ОП „Иновации и конкурентоспособност“, ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, ОП „Околна среда“ ОП „Региони в растеж“, ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ и ОП „Добро управление“.
Междувременно КЕВР ще обсъди по-късно в сряда предложеното от “Булгаргаз” ЕАД поевтиняване с близо 12% на природния газ за юли.
Откритото заседание за обсъждане на доклад за заявление от обществения доставчик от 12 юни за утвърждаване на цена за следващия месец, по която да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, се провежда в сградата на регулатора.
В доклада е записано, че “Булгаргаз” предлага за утвърждаване цена на природния газ за юни от 58,01 лв. за MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
С колко средно ще се повиши цената на тока у нас от 1 юли?
Къде домакинствата използват почти цялата енергия?

Предлагат помощи за хората за сметките за газ

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg