Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

По-зле дори и от Калчополи: Застрашен ли е Ювентус от изпадане в Серия Б?

„Най-тежкото“ разследване в историята на клуба – така италианският адвокат Матия Грасани определи делото, което в момента се води срещу Ювентус.
Положението е още по-тежко дори и от това през 2006 година, когато „бианконерите“ бяха изхвърлени в Серия Б заради скандала Калчополи. Към този момент се твърди, че в клуба от Торино са били сключвани тайни споразумения с играчите, които са довели до „финансови нередности“, станали факт през 2020 година.
„Това според мен е най-тежкото разследване в историята на Ювентус, дори по-тежко от това на Калчополи през 2006 година. Противозаконното поведение, в което са обвинени, няма прецедент“, заяви Грасани пред Rai1.
„В спортен план те рискуват повече от глобата или обикновено наказание. Всичко това може да доведе до тежко наказание, защото в правилника се посочва, че ако има промяна на документи, това може да доведе до по-сериозни последствия. Правилото гласи, че ако клубът е влязъл в сезона благодарение на тези експедиции, той може да бъде изключен от него, това може да доведе до изпадане и дори до загуба на Скудетото.“
Точно тогава Ювентус спечели титлата – през сезон 2019/20, когато Серия беше спряна частично заради пандемията от Covid-19.
Относно настоящото разследване, което е по-лошо от това на Калчополи, Грасани добави: „Тогава (през 2006 година) системата на Ювентус беше да замърси съдийската система отгоре. Днес фактът, че същите герои говорят за ситуация, по-лоша от тази на Калчополи, показва осъзнаване на още по-сериозно поведение, отколкото през 2006 година. Едно е да се обръщаш към съдиите, друго е да дрогираш сметките на клуба. Това нарушава конкуренцията с другите клубове и изкривява редовността на първенството“.
Бяха разкрити и чатове, които призовават дейностите в Ювентус да не се разгласяват.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg