Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

"Пощенска банка" придобива българския клон на "БНП Париба Лични финанси"

“Пощенска банка” придобива българския клон на “БНП Париба Лични финанси” съгласно подписано споразумение между двете дружества, съобщиха от “Пощенска банка”.
Финализирането на сделката се очаква в първите месеци на 2023 г. Така “Пощенска банка” добавя нова клиентска база към портфолиото си и възможности за кръстосани продажби и внедряване на иновативни дигитални решения за клиентите на двете финансови институции.
“Сделката за придобиването на клона на “БНП Париба Лични финанси” в България е поредна стъпка към разширяване на пазарния ни дял и заемането на още по-силна и стабилна позиция в “голямата четворка” на банковия бизнес”, заяви Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на “Пощенска банка”.

По думите ѝ това поредно придобиване е голямо постижение, с което се превръщат в единствената финансова институция у нас, осъществила три поредни сливания за изключително кратък период – при това в предизвикателна и променяща се среда. “Убедена съм, че тази сделка ще се превърне в реален еталон на успеха, точно както преди няколко години успешно придобихме българския клон на “Алфа Банк” и “Банка Пиреос България”, зададохме тенденциите за развитие и вдигнахме високо летвата на целия пазар”, отбеляза още тя. Пощенска банка придоби Пиерос България
Придобиването на “БНП Париба Пърсънъл Файненс” – клон България, е ключово събитие и за стратегията на “Юробанк Груп”, от която “Пощенска банка” е част, за разширяване на международната ѝ дейност с инвестиция в значими регионални пазари и бизнеси. Това става факт дни след като групата увеличи дела си в една от най-големите ритейл банки в Кипър – Hellenic Bank.
“Пощенска банка” е четвъртата по активи банка в България, но трета по размер на кредити и депозити измежду големите банки, посочват от банката. Към септември 2022 г. кредитният портфейл на “Пощенска банка” надхвърля 10 млрд. лв., което е ръст от 14,5% на годишна база и пазарен дял от 11,9%. За последната година банката е подобрила пазарния си дял с над 20 базисни точки.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 
Пощенска банка получи зелена светлина за покупката на Банка Пиреос
Пощенска банка купува “Пиреос” в сделка за 75 млн. евро

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg