Почина актьор от "Умирай трудно" и "Топ Гън"

Кларънс Гилиард-младши, популярен актьор в поддържащи роли във филми и сериали като „Умирай трудно“, „Топ Гън“, „Матлок“ и „Уокър, тексаският рейнджър“, почина на 66-годишна възраст, предаде „Асошиейтед прес“.
Смъртта му беше оповестена от университета на Невада в Лас Вегас, където Гилиард преподаваше сценично и екранно актьорско майсторство. Повече подробности не се съобщават.
„Професор Гилиард беше лъч светлина и сила за всички около него в университета“, се казва в изявлението на Хедър Адисън, ръководителка на филмовата школа. „Когато го питахме как се чувства, той с радост заявяваше, че е „Благословен!“. Истината обаче е, че ние бяхме благословени да бъдем негови колеги и ученици в продължение на толкова много години“.
Гилиард е роден в Моузес Лейк, Вашингтон. Актьорската му кариера започва през 80-те години на миналия век. Актьорът участва в два от най-емблематичните филми на десетилетието – „Умирай трудно“ и „Топ Гън“.
Гилиард е известен и с ролите си в хитовите телевизионни сериали „Матлок“ и „Уокър, тексаският рейнджър“. Участвал е в сценична постановка на „Да возиш мис Дейзи“ и се е снимал със звездата на „Умирай трудно“ Брус Уилис в реклама на батерии.
Източник: БТА

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg