Похвалиха се: БФС получи "поредното признание" от УЕФА

С публикация в официалния си сайт, Българският футболен съюз се похвали с „поредното признание за политиката си на развитие на кадри“, дошло от УЕФА.
Съобщава се, че Европейската футболна централа е избрала страната ни за домакин на образователна програма „UEFA CFM“ през 2023-24 година. „Академичният курс е един от най-престижните и успешни проекти“, чете се още в първите редове. 
Той ще стартира на 3 и 4 май, вторият семинар е насрочен за 31 август – 1 септември, а дипломирането за 31 януари – 1 февруари 2024 година. Цената на курса е 7 900 евро, като се уточнява, че БФС и УЕФА „ще поемат таксата на най-перспективните кандидати“. Крайният срок за подаване на заявки е 31 януари 2023 година! 
Постът завършва с допълнението, че „до този момент някои от водещите фигури в администрацията на българския футбол са получили дипломи“ от проекта „UEFA CFM“.
Ето какво написаха от БФС:
„Българският футболен съюз получи поредното признание за политиката си на развитие на кадри, след като Европейската футболна централа избра България за домакин на образователната програма UEFA CFM 2023/24 г. Академичният курс е един от най-престижните и успешни проекти на УЕФА; разработен е в сътрудничество с Университета в Лозана и осигурява както допълнителна професионална квалификация на работещите в сферата на футбола, така и международно признати образователни кредити.
CFM (Сертификат за футболен мениджмънт) е програма, състояща се от 6 базови модула, обхващащи всички сфери от административното управление на футболна структура – независимо на клуб или на асоциация. Сред тях са финанси, маркетинг, комуникации, оперативен мениджмънт, човешки ресурси, стратегическо развитие и др. Изучаваната материя осигурява детайлен поглед върху всички процеси във футболната индустрия и подобряване на мениджърските качества на курсантите. Общият хорариум на програмата е 350 часа, като в българското й издание ще бъдат проведени два присъствени семинара (по 2 дни) с участието на изтъкнати лектори от целия свят и един онлайн уъркшоп. Останалата част от общо 9-месечния курс протича дистанционно.
Тук можете да се запознаете подробно със спецификите на програмата.
Стартът на UEFA CFM – България ще бъде на 3-4 май 2023 г., вторият (онлайн) семинар ще се състои на 31-август-1 септември 2023 г., а дипломирането е насрочено за 31 януари-1 февруари 2024 г. БФС, като партньор на УЕФА в начинанието, отваря процедурата за кандидатстване. Всички заинтересовани лица, работещи във футболната индустрия, могат да заявят желанието си, като попълнят приложения тук формуляр и го изпратят на имейл адрес academy@bfunion.bg. Задължително изискване е професионално ниво на владеене на английски език.
Цената на курса е 7900 евро, като Българският футболен съюз и УЕФА ще поемат таксата на най-перспективните кандидати. Крайният срок за подаване на заявки е 31 януари 2023 г.
UEFA CFM е един от най-утвърдените академични проекти на УЕФА, като до този момент някои от водещите фигури в администрацията на българския футбол са получили дипломи от него“.
*Още новини за български футбол четете в SPORTLIVE.BG!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg