Пореден трус във Франция: Поискаха оставката на Ноел Льо Грае

Скандалите във френския футбол продължават да се вихрят с пълна сила срещу президента на федерацията Ноел Льо Грае. Според RMC Sport, членове на изпълнителния комитет са готови да свикат извънредно заседание и да поискат оставката на Льо Грае. 
Вицепрезидентът Филип Диало, Жан-Мишел Олас и Ерик Боргини са тримата сигурни, а по правилата на ФФФ, са нужни 4 от общо 14 гласа, за да бъде свикано извънредно заседание. След това ще се проведе гласуване, което може да постави Льо Грае в малцинство, принуждавайки го да се яви пред извънредно общо събрание, което може да постави под въпрос мандата му като президент.
Под натиск и след напускането на министъра на спорта – Амели Оудеа-Кастера, която вярва, че играчите „заслужават повече уважение от федерацията“ , членовете на комитета започват да осъзнават сериозността на ситуацията. Както беше обявено от RMC Sport, някои членове на изпълнителния комитет разкриват, че „трябва да се отвори нова страница“.
В следващите дни трябва да се проведе и среща на президентите на лигата и дистрикта, за да изразят мнението си относно бъдещето на президента на ФФФ. В случай на оставка на Ноел Льо Грае, вицепрезидентът Филип Диало ще стане временно президент на федерацията, преди да се определи кандидат от комитета. 
А ето кой е фаворит за капитанската лента във Франция, след оттеглянето на Юго Лорис.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg