Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Парното за ноември: Повече от половината фактури са на стойност до 100 лева

“Топлофикация София” пусна първите сметки за новия отоплителен сезон, през който се очаква абонатите да плащат доста по-солени сметки от 2021 г. Причината е, че цената на топлинната енергия беше вдигната от 1 юли с 40% с решение на КЕВР спрямо миналия отоплителен сезон. Това увеличение се компенсира частично от намаленото ДДС на 9%, но въпреки това ще повлияе върху месечните сметки, посочват от столичната топлофикация. КЕВР реши парното да поскъпне “само” с 40%
Тази година парното в София беше пуснато на 10 ноември и отоплителният сезон започна с 28 дни по-късно спрямо 2021 г. Затова и половината от сметките на абонатите за ноември са под 100 лв., уточняват от “Топлофикация София”. Доставената топлинна енергия спрямо ноември 2021 г. е била с 21% по-малко. По данни на НИМХ, отчетената средномесечна температура за ноември тази година е 8,1°C, спрямо 6,8°C през 2021 г., или през 2022 г. тя е била с 1,3°C по-висока.

Според анализа на “Топлофикация София” 55% от битовите потребители ще получат фактура за ноември на стойност до 100 лв. Почти 21% от абонатите ще платят между 100 и 150 лв., а за 2,9% сметките са на стойност над 300 лв. Потреблението през ноември обаче е за 20 дни, а не за пълен месец. Енергийно бедните у нас: Колко тежка ще е предстоящата зима за тях?
Ноемврийските фактури могат да бъдат видени и онлайн на toplo.bg, както в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти, информират още от топлофикационното дружество.
Подробна информация за индивидуалното потребление абонатите могат да получат на втора страница в съобщението към месечната фактура. Там е и сравнителният анализ с предходния отоплителен сезон. Информация за произведената топлинна енергия се публикува ежемесечно и на сайта на дружеството.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Цена на топлото: Кой начин на отопление ще ни излезе най-евтино тази зима?
“Топлофикация” връща пари по изравнителни сметки на над 170 000 абонати
Предлагат компенсации и за бита, за да не се откажем от парното
Ще има ли по-евтини ток, парно, газ и вода за бедните?

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg