Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

От "Спешна помощ" съветват какво да правим в големите жеги

“На ден в столичната Спешна помощ постъпват по около 280-300 сигнала общо, като поне 30-40 от тях са свързани по един или друг начин с екстремално високите температури. Те не са припаднали, те са с различна симптоматика, свързана с високите температури. Има хоспитализирани, разбира се.” Това каза в интервю за БГНЕС говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.
“Има и по-тежки случаи, има и по-леки, които се оправят по-бързо”, съобщи Сунгарска.
Вижте още: 5 съвета как правилно да използвате климатик в жегата
На въпроса какво ще препоръча, за да се избегнат инциденти, говорителят на спешното звено припомни “абсолютно традиционните препоръки”, тъй като те са изпитани във времето и са възможно най-доброто, което всеки един човек трябва да прави за себе си. Тя е категорична, че всеки един човек трябва да е наясно, че той носи отговорност за здравето и за живота си.
“В най-топлите температури, между 10 и 18 ч., по възможност да не се излиза. Ако се излиза, по възможност да се избира сянка”, обясни тя и посочи, че е препоръчително да се носят светли дрехи, по възможност бели, а бутилката с вода в ръката е задължителна.
Говорителят на Спешна помощ припомни да не се приемат много студени напитки, защото това стресира организма. 
“Най-уязвимите групи са децата, възрастните хора и хронично болните”, добави Сунгарска, като допълни, че за хронично болните препоръката категорично е в никакъв случай в тези най-екстремни дни да не се променя терапията, която им е предписана, да не се спира терапия, много е важно и да не се забравя.

За да се избегнат инциденти в горещите летни дни, тя препоръча да не се консумира тежка храна, да не се прекалява в никакъв случай с алкохол или с други субстанции, защото всичко това оказва влияние. “Днес имаме много хора, които са пили алкохол, излизат навън, припадат, прилошава им и т.н. Просто това е безотговорно поведение, при положение, че от много време, поне от една седмица, медиите алармират за това, че тези дни ще бъдат много горещо, и всеки един човек трябва да носи отговорност към здравето и живота си, и да не си позволява да прави такива неща, за да не стига до Спешна помощ и след това в болница”, категорична е Сунгарска.
Вижте още: Мислите това растение за плевел, а то е много полезно
Говорителят на Спешна помощ обясни, че има и деца, на които им причернява, и призова родителите да бъдат внимателни, да не извеждат децата си в градинките в най-топлото време, защото и детските организми не издържат и реагират.
“Сега в момента е пикът на прилошаване, припадане, причерняване и т.н., защото вече земята се е нагряла и излъчва топлина, и слънцето е силно; сега са най-пиковите моменти за прилошаване и симптоматика, свързана с по-високите температури.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg