Отново лоши вести за Пеле, дъщерите му обявиха: Нашата Коледа вкъщи е прекъсната

Болницата, в която се лекува великият бразилец Пеле, обяви, че раковото му заболяване прогресира, а легендата има и проблеми с бъбреците и сърцето!
82-годишният Крал на футбола се намира в общо отделение и не е постъпвал в интензивно такова, но се забелязва „прогресиране на раковото заболяване“ и се изискват „по-големи грижи, свързани с бъбречни и сърдечни дисфункции“, съобщиха от болница „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло.
Припомняме, че на 29 ноември Пеле беше хоспитализиран заради това, което неговият медицински екип нарече ‘преоценка на лечението му с химиотерапия’, което той получава, след като през септември 2021 г. му беше направена операция за отстраняване на тумор на дебелото черво.
Само няколко минути след изявлението на болницата, дъщерите на Пеле – Кели Насименто и Флавия Арантес, заявиха в социалната мрежа „Instagram“, че баща им няма да се прибере у дома за Коледа:
„Нашата Коледа вкъщи е прекъсната. С лекарите решихме, че поради различни причини за нас ще бъде по-добре да останем тук, с всички грижи, които ни дава това ново семейство в Айнщайн!!!“.
По време на Мондиал 2022 в Катар Пеле редовно публикуваше съобщения, включително послание в подкрепа на бразилската звезда Неймар, след като „селесао“ отпадна от турнира след четвъртфинална загуба от Хърватия с дузпи.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg