Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Отиде си Тина Търнър

След продължително боледуване, на 83-годишна възраст, днес ни напусна певицата Тина Търнър. В последните години страдаше страдаше от рак на червата и прекара инсулт. Тя оставя след себе си огромно музикално наследство.
Любовни хроники: Тина Търнър и Ервин Бах
Родена е като Анна Мей Бълок (Anna Mae Bullock) на 26 ноември 1939 г. в Нътбуш, Тенеси, САЩ. Кариерата ѝ продължава повече от половин век и тя получава широко признание и множество награди. Родена и израснала в американския Юг, тя става швейцарски гражданин.
Известна е с енергичното си сценично присъствие, мощни вокали и дълготрайна кариера. През 2008 г. Търнър се връща от полуоттеглянето си, за да предприеме турнето “Тина!” по повод на 50 годиншия юбилей. Турнето на Търнър се превръща в едно от най-силно продаващите се представления за 2008 – 2009. “Ролинг Стоун” я нарежда на 63-то място в списъка на 100-те най-велики творци за всички времена. През 1991 г. получава място в Залата на славата на рокендрол.

Започва кариерата си като музикант в средата на 50-те години, когато е посочена за певица на Кингс ъф Ритъм на Айк Търнър. За първи път записва през 1958 г. под името Литъл Ан. Представена е на публиката като Тина Търнър през 1960 г. като член на Айк Енд Тина Търнър Ревю. Успехът идва с поредица от големи хитове, отнесени към дуото, включително “A Fool in Love”, “River Deep – Mountain High” (1966), “Proud Mary” (1971) и “Nutbush City Limits”.
Вижте още: Снимки на Тина Търнър от началото на кариерата ѝ
В автобиографията си “Аз, Тина” тя разкрива няколко случая, в които е понесла сериозно домашно насилие от Айк, преди да се разделят през 1976 и, съответно, разведат през 1978 г. Израства като баптистка, но сменя вярата си с будизма през 1974, цитирайки религията и религиозното песнопение Нам Миохо Ренге Кио като фактора, който я стабилизира през трудните времена.

Едно от най-популярните имена в шоубизнеса, тя е наричана още Кралицата на рокендрола. Търнър е определяна като най-успялата жена в рока със своите осем награди “Грами” и продавайки повече концертни билети от всеки друг солов изпълнител в историята. Комбинираните албумни и сингълни продажби наброяват общо около 100 милиона бройки по света. 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg