Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Оръжейният завод "Арсенал" разкри 2000 работни места, усилено търси кадри

Оръжейният завод “Арсенал” в Казанлък търси да наеме около 2000 работници и специалисти. Предприятието търси служители с различни знаничя и умения, стана ясно при откриването на офис на “Арсенал” в Стара Загора. Завод “Арсенал” търси 1000 работници, дава големи бонуси
“Най-важното е да се знае, че работните места в “Арсенал” са изключително сигурни”, увери директорът на оръжейната инж. Николай Ибушев и посочи, че дружеството има сключени договори за следващите две години.
Заплатите в предприятието са повишени с 63% през настоящата година, което е 3 пъти над официалната инфлация в страната, изтъква ръководителят. “Заплатите са по-високи от средните за сектор машиностроене”, подчертава той.
По думите му “Арсенал” предлага и много добри придобивки за хора с висше образование и специалности. “Ние сме едно от малкото останали големи предприятия в държавата, което означава, че амбициозните хора имат възможността да се развиват професионално”, обяснява Николай Ибушев.
Той припомня, че от над 10 години заводът е най-големият работодател в страната. В момента в предприятието работят около 8000 души, а през 2015-2016 г. служителите са били 11 600. “Осъзнаваме, че това е доста амбициозно, но в момента целта ни е да станем 10-11 000 души”, разкрива шефът на завод “Арсенал”. През 2020 г. по време на кризата с коронавируса поръчките на завода спаднаха драстично и това наложи да бъдат съкратени около 2000 души. Кризисни мерки: Военният завод “Арсенал” съкращава 2000 работници
Основната цел на откриването на новия офис е всички желаещи от Стара Загора и региона да могат да се информират на място, както и да подадат документи за работа, без да е нужно да пътуват до Казанлък. “Искаме да отговаряме на въпросите на нашите потенциални работници лично, а не по телефон или имейл”, коментира Ибушев. В Долината на розите избират оръжейните заводи вместо розобера
Разнообразни длъжности, високи заплати и бонуси

Заводът предлага огромно разнообразие от длъжности и професии. “Имаме почти 700 вида професии, а вариантите за работно време са около 48”, посочи Пламен Стайков, ръководител направление “Кадри” в дружеството. “Арсенал” е един от малкото работодатели в страната, които предлагат втора категория труд. “Това е доста атрактивно за много хора, защото предлага по-ранно пенсиониране”, пояснява Стайков.
Средната заплата в дружеството в момента е около 2050 лева, като има и бонусна система за всеки новопостъпил работник в зависимост от неговата квалификация и позиция. “По тази система всеки нов работник получава между 1000 и 2000 лева допълнително, които се плащат на два пъти – след третия и след шестия месец от назначаването му”, обяснява Пламен Стайков.
Друга социална придобивка е безплатният транспорт, а освен него, служителите от общините Стара Загора, Гурково и Николаево, които работят в заводите в Казанлък и Мъглиж, получават допълнителни 250 лева месечно за отдалеченост. “Годишно всички служители в “Арсенал” получават ваучери за храна на стойност 3000 лева – по 200 лева месечно, както и по 200 лева за Коледа, Великден и празника на дружеството през октомври”, обяснява Стайков. Оръжейната осигурява и безплатна почивка във ведомствения хотелски комплекс в Несебър, от която годишно се възползват около 2600 души, предава БТА. Ваучери по 200 лева за Великден и по-високи заплати в завод “Арсенал”
“Предприятието разполага с медицинско обслужване, бърза помощ, пожарна, детска градина, спортен отбор, като всичко е безплатно за служителите”, казва още отговорникът за кадрите.
През последните няколко години в “Арсенал” са инвестирани над 200 милиона лева. Освен за обновяване и модернизация на производството, средствата са вложени и в социалната програма, която е в полза на служителите на дружеството. Военният завод “Арсенал” инвестира 10 млн. евро в соларен парк
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
ВМЗ-Сопот вдига заплатите за трети път, дава и коледен бонус
Оръжейните заводи “Арсенал” отново ще работят
Военният завод “Арсенал” затваря врати, праща хиляди работници вкъщи
Завод “Арсенал” удължи принудителния отпуск на 7000 работници
Заради износа на оръжие: Русия санкционира почти цялата ни военна индустрия

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg