Организират благотворителен концерт в помощ на децата герои

Ако още нямата планове за 22 декември, четвъртък, от 20.00 часа – елате на парти! Свилен от „Остава“, Маги Алексиева – MEY, Прея, Криста, Зорница Славова, Елена Сиракова и Калоян Николов (финалист в последното издание на „Гласът на България“) и Фондация „За доброто“ ви канят на концерт с кауза: Фонда за децата герои – учители, лекари и медици, починали от коронавирус. На пианото ще бъде Мирослав Турийски, а програмата ще завърши диджей Младен Димитров – Mr. Moon. Домакините от One more park bar в Борисовата градина (на ул. „Незабравка“ 3-5) предоставят безвъзмездно залата.
Приходите от билетите и даренията преди, по време и след партито са за 27-те деца на фонда. Те са на възраст от 4 до 18 години. Някои от тях загубиха и двамата си родители по време на първите вълни на ковид пандемията.
Фондация „За Доброто“ основа Фонда за децата на герои преди 2 години и оттогава ги подкрепя финансово с месечни стипендии от 500 лв. – 6000 лв. годишно. Фондът ще дава стипендии на децата до навършване на пълнолетие или докато завършат средното си образование. Сума за пълните стипендии през следващата година е 162 000 лв. Засега са осигурени парите само за 13 деца.
Страхотните музиканти даряват изпълненията си за каузата на фонда.
Мрежата на EVENTIM предоставиха платформата си безвъзмездно и цялата стойност на всеки билет – 30 лв., ще постъпи във фонда.
Мотор на концерта с кауза е джаз певицата Маргарита Кордоли – MEY, която живее и работи във Франция. Маги е посланик на доброто и подкрепя фонда от първия му ден.
Стипендиите са много повече от пари – те са и емоционална подкрепа, и съпричастност, и памет за родителите, които са рискували живота си, за да помагат на болни или да образоват децата ни.
Дарителската сметка на Фонда за децата на герои е:
Райфайзенбанк (България) ЕАД
BIC Код: RZBBBGSF
IBAN Номер: BG91RZBB91551012773591

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg