Опитните домакини винаги държат нарязаните картофи във вода. Ето защо

Независимо дали ги предпочитате печени, пюрирани, или пържени, картофите са едни от най-обичаните зеленчуци. Те са вкусни като самостоятелно ястие, но също така работят добре, когато се използват в супи, пюрета и пайове. Повечето рецепти, в които се използват картофи, изискват обелването и нарязването им на кубчета – задача, която може да отнеме между 5 и 20 минути, в зависимост от количеството им. Ако търсите интелигентен начин да спестите време в кухнята опитайте нашата любима техника: Обелете и нарежете суровите картофи, след което ги съхранявайте в съд с вода в хладилника за да не станат кафяви.
Първо, това ще ви спести ценно време, особено ако чакате гости. Можете да свършите тази работа от предишната вечер и когато стане време за готвене, просто да изплакнете отново картофите и да преминете към действие.
Какви обаче са ползите? Всъщност, доста големи. Оставяйки картофите накиснати във вода поне за няколко часа, вие премахвате голяма част от нишестето. Това е чудесен трик, ако страдате от диабет или пък се опитвате да отслабнете. Другото предимство е, че без цялото огромно количество нишесте, картофите ще станат още по-хрупкави при печене или пържене.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg