Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Общинският превозвач "Бургасбус" ще изгради фотоволтаична централа с банков кредит

Бургаският общински превозвач “Бургасбус” ЕООД планира да изтегли банков кредит с цел изграждане на фотоволтаична централа за собствени нужди. Управителят на дружеството инж. Петко Драгнев е внесъл докладна записка до местния парламент, за да получи одобрението на общинските съветници. За инсталацията ще се използва терен, собственост на превозвача, става ясно от документите по докладната, показва проверка на БТА.
Средствата, необходими за изграждането на централата са около 1,5 млн. лева, уточнява инж. Драгнев. За да се гарантира кредита ще бъде заложена самата новоизградена фотоволтаична инсталация. Електрическата енергия, която ще генерира, ще се използва за зареждане на общински електрически автобуси в Бургас. Разчетите на общинския превозвач показват, че дружеството е в стабилно финансово състояние и може да се справи с вноските по кредита. Инсталацията трябва да бъде напълно изградена за около 6 месеца.
“Бургасбус” вече разполага с 56 електрически автобуса, купени по проект, изпълнен от дружеството и финансиран със средства от европейските фондове. По настояване на местната администрация Бургас ще работи по пилотен проект за въвеждането в експлоатация на нови автобуси, задвижвани от водородни горивни клетки в партньорство с Електроенергийния системен оператор ЕАД (ЕСО). Новината беше съобщена в средата на ноември от кмета на Бургас Димитър Николов и служебния енергиен министър Росен Христов.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 
Европейски гигант вдигна голяма соларна централа до Пловдив

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg