Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Няма да повярвате какво ще се случи, ако сутрин пиете по 1 лъжица зехтин на гладно

В последните няколко години зехтинът почти успя да измести употребата на олио в кулинарията и се превърна в предпочитана мазнина заради безспорните си здравословни ползи.
Още в Древна Гърция имало традиция да предлагат на чужденци малки епруветки с маслиново масло като символ на тяхната велика цивилизация.

Вижте още: Учени: Сок от този плод е ключът към дълголетието
Славата на зехтина далеч надхвърля кулинарните му и здравословни ползи, той е ценен и в християнската вяра. Гълъбът донесъл именно маслинова клонка на Ной като знак за оттеглящите се води на потопа. Така маслиновото дърво станало символ на помирението на Бога с човека.
Днес ви представяме 5 причини, заради които зехтинът е истински дар от богове за тялото ни:
1. Консумацията на една лъжица зехтин на гладно ще даде на организма ви необходимите полиненаситени мастни киселини и мононенаситени мастни киселини, които са от изключителна важност за здравето на сърдечно-съдовата система и редуцират честотата на сърдечните проблеми.
2. Ако изжабуркате една лъжица зехтин, той ще облекчи  болката и ще ограничи възпалението в устната кухина. Има изключително благоприятен ефект при проблемни и възпалени венци.

3. Сутрешният прием на за зехтин води до значително по-висока костна плътност и това прави тази му вид консумация особено полезна за дамите в напреднала възраст, които са в риск от развитие на остеопороза.
Вижте още: Златно мляко – топи излишните килограми за ден, ето как да си го направите
 4. Една лъжица зехтин сутрин на гладно е чудесна профилактика на диабета и помага за контрола на теглото. Той помага за стабилизиране на нивата на кръвната захар и контролира резките колебания в нея.
5. Изследвани сочат, че  приемът на зехтин влияе много добре върху правилното функционирането на стомаха и червата.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg