Нов TikTok хит: Премахване на мазнина от бузите

Остава само седмица до 2023 и въпреки това социалните мрежи все още намират нови и много специфични начини да накарат хората да се чувстват зле в телата си. Последният? Пухкави бузки. По-точно казано, премахването на мазнината от тази част на лицето е тенденция в TikTok и следователно оставя много от нас да се чудят „трябва ли да премахна букалната си мазнина?“ и „Какво, по дяволите, е букална мазнина?“
Да започнем с най-важното. Букалната мазнина се събира в средната част на лицето (между скулите и линията на челюстта). Хората, които имат повече букална мазнина, обикновено имат по-кръгла форма на лицето, а количеството букална мазнина се определя изцяло от генетиката и няма нищо общо с общото тегло. Премахването ѝ е доста проста козметична процедура, която набра особена популярност напоследък.

View this post on Instagram

A post shared by celeb perspective (@celebperspective)

Всичко започна с публикация в Instagram от Леа Мишел. Феновете бързо забелязаха, че скулите на актрисата изглеждат много по-изразени, отколкото преди, което накара някои да спекулират дали е претърпяла операция, стартирайки милиард търсения в Google за „отстраняване на букална мазнина“.
Премахването на букалната мазнина не е особено нова процедура, въпреки че определено не беше чак толкова търсена. Мнозина за първи път чуха за това през септември, когато Криси Тейгън сподели, че е премахнала част от букалната си мазнина.
Плюс е, че това е много проста операция с доста лесно възстановяване. Процедурата отнема по-малко от половин час, използва локална упойка и подуването обикновено изчезва в рамките на една седмица. Това, което трябва да имате предвид, е че докато премахването на букалната мазнина е технически обратимо, вливането на мазнина обратно в бузите е значително по-ангажиращо и потенциално многоетапна операция.

View this post on Instagram

A post shared by Gigi (@beautiful_people_11111)

View this post on Instagram

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen)

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg