Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Новозеландска авиокомпания ще измерва и теглото на пътниците преди полет

Новозеландската авиокомпания Air New Zealand иска да претегля не само багажа, но и пътниците преди международните полети през следващите седмици. Причината – пилотите трябва да знаят теглото и баланса на натоварения самолет преди всяко излитане, заявиха от компанията.
„Всичко това е свързано с безопасността. Всеки път, когато летим, искаме да знаем точно какво е теглото на самолета“, обясни главният изпълнителен директор на авиокомпанията Грег Форан пред Radio New Zealand.
Везните ще бъдат на летище Окланд на Северния остров в страната от 31 май до 2 юли. Предвижда се в тестовия период да бъде определено теглото на 10 000 пътници от мъжки и женски пол, но участието е… доброволно.
„Не се притеснявайте, за разлика от везните у дома, във фитнеса или в лекарския кабинет, никой не може да види числата, дори и служителите на авиокомпанията“, посочва вестник New Zealand Herald. Данните са анонимни.

Според него целта е да се определи средното тегло на пътниците и ръчния им багаж. „Претегляхме досега всичко в самолета – от товара до храната на борда и регистрирания багаж. За клиентите, екипажа и ръчния багаж ще използваме средното тегло, което получаваме от това проучване“, обясни Аластър Джеймс, специалист по подобряване на контрола на товарите в Air New Zealand.
Междувременно в сряда Air New Zealand беше обявена за най-добрата авиокомпания в света на тазгодишните награди за отлични постижения на авиокомпаниите, присъждани от airlineratings.com, като измести Qatar Airways.
Компанията планира скоро да въведе т.нар. Skynest. Тогава гостите и в икономична класа ще могат да спят в истинско легло. В някои самолети ще бъдат инсталирани общо 6 двуетажни легла, за които пътниците ще могат да резервират времеви интервал за ползването им.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
 

 
Вече можете да си купите билет от самолетна компания и да го препродадете на друг
Ето кои са най-безопасните авиокомпании
Авиокомпании пуснаха безплатни самолетни полети

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg