Новият селекционер на Португалия коментира ситуацията с Кристиано Роналдо

Новият селекционер на португалския национален отбор – Роберто Мартинес, направи първи изказвания в ролята си на наставник на „мореплавателите“. Разбира се, един от дългоочакваните въпроси беше около лидерът на тима – Кристиано Роналдо, за когото се спекулира на тема национален отбор.
Причината е, че местната легенда не се представи на очакваното ниво на Мондиал 2022, а освен това се намеси както на национално, така и на местно ниво в скандали, които му костваха мястото в Манчестър Юнайтед.

„Моята работа е да дам възможност на всеки играч и да уважавам всички, които вече са в отбора. Оттук нататък Кристиано е един от тях. Той е в националния отбор от 19 години и заслужава уважението да седнем и да поговорим“, обясни доскорошният наставник на Белгия.
Роналдо дебютира за представителния тим на „мореплавателите“ през лятото на 2003 г. и натрупа 196 двубоя, в които се отчете с 118 гола и 43 асистенции. 
Прочетете повече за назначението на Роберто Мартинес начело на Португалия!

Roberto Martinez:“My job is to give every player an opportunity & respect everyone who is already in the team. From then on, Cristiano is one of them. Cristiano has been with the national team for 19 years & he deserves the respect of being able to sit down & talk.“ pic.twitter.com/hzzuyrj57L
— CristianoXtra (@CristianoXtra_) January 9, 2023

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg