Новак Джокович напусна открита тренировка срещу Данийл Медведев заради контузия

Няколко дни преди началото на Откритото първенство на Австралия по тенис Новак Джокович сериозно притесни феновете си на открита за публиката тренировка срещу руснака Данийл  Медведев. Сърбинът, който жадува за шампионски реванш в Австралия заради позорното си депортиране от страната миналия януари заради липса на ваксинация, трябваше да се оттегли днес от корта по средата на планираните 75 минути на тренировката.

Причината, поради която Джокович трябваше да напусне този тренировъчен мач с Медведев, бяха проблемите му с лявото коляно, които го изтормозиха и на финала на турнира в Аделаида срещу Корда, спечелен с 2-1 сета.
На демонстративния мач с Медведев сърбинът загуби 4:6 първия сет и реши да приключи участието си, след като на няколко пъти имаше лекарска помощ за него.
Дали става дума за реален проблем или за психологически игрички със съперниците, ще се разбере скоро – Откритото първенство на Австралия започва в понеделник.
В петък Джокович има планиран друг подобен демонстративен мач срещу местния любимец Кирьос. В Мелбърн Ноле ще гони 10-тата си титла в Откритото първенство на Австралия, за да се изравни с Надал с по 22 победи в турнири от Големия шлем.
А ето и къде се намират българските тенисисти в ранглистата на АТП преди старта на Откритото първенство на Австралия.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg