Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Нидерландия слага край на ровенето в телефона по време на час

От 1 януари 2024 г. Нидерландия слага ред с нова образователна наредба, която забранява мобилни телефони, таблети и смарт часовници в класната стая. Идеята се обсъжда от доста време и по нея двама министри са положили немалко усилия преди да стане факт
Единственото изключение ще се допуска за деца със смарт часовници само по медицински причини.
След влизането в сила от догодина, наредбата ще има 6-месечен гратисен период, за да се прецени ефективността ѝ и дали ще са необходими още мерки. На този етап това е само наредба, но може да се превърне в закон, приет от парламента, уточняват от министерството.
По въпроса за телефона в час училища и родители обсъждат отдавна мярката и дебатите са завършили с подписване на споразумение. 30% от училищата вече са затегнали мерките през последните месеци, казва пред обществената медия NOS Хенк Хагоорт от училищната организация VO-raad. „Никой не иска разсеяни ученици в класната стая и затова мобилните телефони трябва да се използват само в моменти, когато това е от полза за урока и помага на учителя.“

Студентският съюз смята, че мобилният телефон е станал незаменим за учениците, но все пак подкрепя директивата, тъй като е договорено, че мобилният телефон може да се използва за образователни цели.
Фондация „Родители и образование“ вижда директивата като подкрепа за родителите, които предпочитат да забранят на детето си да използва мобилния телефон по време на час. „Трудно е за родителите да направят нещо подобно сами, да кажат: „Не можеш да направиш това, дори приятелите ти да могат“. Доволни сме от решението“, споделя директорът Лобке Вламинг.
Образователният синдикат AOb е провел проучване сред учителите по-рано тази година. „Никога не съм виждал анкета, попълнена толкова бързо“, заяви членът на борда Джелмър Евърс. Не по-малко от 73% от членовете на средните училища искат национална забрана на мобилните телефони в класната стая.
В началното образование 54% подкрепят забраната на мобилните телефони. Разговорите са в начална фаза и още не е ясно дали ще се стигне до колективно споразумение. През есента ще стане ясно дали и най-малките ще останат без телефона си, докато учителят преподава.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Защо почти половината ученици у нас няма да работят това, за което са учили? 
С таймер: В Нидерландия ограничават времето за къпане до 5 минути

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg