Не сте яли по-вкусни лозови сарми! Ето каква е тайната

Днес сме избрали една страхотна рецепта за почитателите на лозови сарми. Сигурни сме, че ще ви хареса. Тайната е в начина, по който се приготвя плънката и в една по-необичайна съставка.
Необходими продукти:
лозови листа – колкото прецените (от буркан)
2 ч.ч. ориз
1 глава лук
4 яйца
250 г краве сирене
5 с.л. мазнина
1/2 връзка копър
черен пипер
сол
Вижте още: Най-добрата рецепта за салата Цезар с пиле
Начин на приготвяне:
След като нарежете на ситно лука, задушете го за малко в мазнината. Към него прибавете измития и отцеден ориз, разбъркайте и оставете да се запържи леко, докато стане стъклен.
Налейте 4 ч.ч. вода. Когато оризът е полуготов, свалете го от котлона. Натрошете сиренето и го прибавете към ориза. Добавете сол, черен пипер, копър и още нещо по ваше желание.
След като сместа малко поизстине, добавете яйцата и разбъркайте добре. От получената плънка завийте сармички в лозов лист.
Подредете ги в тенджера, като най-отгоре поставете порцеланова чиния и налейте вода, трябва да покрие сармите – около 1 пръст. Поставете на котлона и засечете 30 минути от завирането им.
Да ви е сладко!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg