Не сте опитвали по-вкусни домашни еклери

Представяме ви една рецепта за десерт, който е любим и на малки, и на големи.
Когато опитате тези еклери, няма да искате да си купувате от магазина повече!
Необходими продукти:
За тестото:
около 1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. олио
щипка сол
1- 1/2 ч.ч. брашно
щипка бакпулвер
5 яйца
За крема:
1 л прясно мляко
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ванилия
6 с.л. брашно
Вижте още: Ето каква е тайната на вкусните печени ябълки
Начин на приготвяне:
Първо ще приготвим тестото.
Водата трябва да заври, заедно с олиото и щипка сол. Постепенно добавяме брашното с бакпулвера към нея, докато тестото започне да се отделя и сваляме от котлона.
Когато изстине, прибавяме и разбитите 5 яйца. С помощта на шприц се оформят еклерчета, не много големи. Печем в предварително загрята умерена фурна и ги оставяме да изстинат.
Как да си приготвите вкусния крем:
Млякото и захарта се смесват в тенджера и се слагат на котлона. Малко преди да млякото да заври, добавяме яйцата с брашното, като бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Сваляме от котлона и добавяме ванилията. Пълним еклерчетата с дългия накрайник на шприца.
Поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg