Неймар връчва трофея "Играч на историята" на Пеле

Докато здравословното състояние на Пеле все още е тревожно, Неймар получи тази награда, създадена от американската марка бира Budweiser, която признава бразилската легенда за „най-добрия играч в историята“. Играчът на ПСЖ се възползва от възможността да му отдаде почит.
Крал Пеле, който се лекува от рак, получи в трофея „Играч на историята“ от американската марка бира Budweiser. Отличие, което беше обявено от Неймар и бе голяма възможност за звездата на ПСЖ да му отдаде ярка почит в социалните мрежи.
„Днес е много специален ден за мен. Исках да споделя с вас, че бях поканен от Budweiser да почета Пеле с трофея „Играч на историята“. Чест е да бъда част от този момент“, каза Неймар във видео, публикувано в Instagram. Нападателят на френския ПСЖ и Бразилия присъства, за да получи трофея от американската марка бира, която беше един от официалните спонсори на скорошното Световно първенство в Катар.

Neymar foi convidado a receber o prêmio de Player Of The History, dado para Pelé pela Budweiser. pic.twitter.com/WSOWlYkCj5
— Carolina (@icastroocarol) December 24, 2022

“ Както знаете, Пеле е част от моята история. Кралю, нашата привързаност и уважение към теб ще бъдат вечни“, каза Неймар, държейки позлатения трофей, белязан с името на осемдесетгодишната звезда. За Неймар „почитта е красива и много важна не само защото Пеле е единственият играч, спечелил три Световни първенства, но и защото е имало няколко „играчи на мача“ в различни епохи на футбола, но „играч на историята“ ‘, само един.“
От близо месец Пеле е на болнично легло, като индикациите не са никак добри относно развитието на тумора, който има на дебелото черво. Дъщеря му Кели Насименто публикува снимка в социалните медии, на която я виждаме да лежи до баща си в болницата.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg