НАП прекратява плащанията с карти на ПОС терминали до 9 януари 2023 година

От утре – 30 декември до 9 януари догодина в НАП ще извършва дейности, свързани с процесите по годишно приключване за 2022 г. и превключване на информационните системи за 2023 г.
Физически лица, подаващи годишна декларация за облагане на доходите, могат да го направят чрез електронната услуга на НАП от 10 януари. Тогава започва и подаването на декларациите на хартиен носител в офисите на Агенцията.
Утре в 10:00 часа ще бъде прекратена възможността да се извършват плащания през виртуален ПОС на НАП. Плащания с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали в офисите на НАП могат да се извършват до 12.00 ч. на 30 декември. НАП в София скъсва с парите в брой

Подаване на декларации за облагане с корпоративни данъци чрез електронната услуга ще започне на 01.03.2023 г.
Плащанията на здравни вноски от граждани между 31 декември 2022 г. – 09 януари 2023 г ще се извършват само по банков път чрез търговските банки.
Здравноосигурителният статус няма да се актуализира в периода от 1 до 9 януари 2023 г.
Ако в този период се плати през търговска банка, възстановяването на здравни права става в офис на НАП, чрез издаване на удостоверение за непрекъснати здравно-осигурителни права на хартиен носител. Следващата актуализация на здравния статус ще бъде на 09 януари 2023 г. и ще включва всички данни към тази дата. Търсят начин как НАП най-лесно да следи доходите ни
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
В брой или с карта? Как предпочитат да плащат българите?
Над 30 нови услуги в обновения е-портал на НАП
Изтича срокът за поправка на грешки в данъчната декларация

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg