Напук на всичко: обявиха нов рекорд на Кристиано Роналдо – Меси и Лева му дишат прахта

Въпреки че Кристиано Роналдо изживява най-лошата си година като професионален футболист, той бе обявен за рекордьор в пореден аспект. Профилът на Португалия в социалните мрежи разпространи данни, които сочат, че той е кралят на международния футбол.
Международната федерация по футболна история и статистика отбеляза, че Роналдо има 270 международни попадения, с което е абсолютен лидер в класацията. Но за какво точно става въпрос и кои голове се причисляват към това?
В това число влизат всички попадения, които са отбелязани от играчите с националните им отбори, както и головете за клубовете им, но в континентални или по-глобални надпревари – международните турнири. Зад Кристиано се нареждат Лионел Меси, Роберт Левандовски и Герд Мюлер.
Разбира се, аржентинецът е най-близо до големия си съперник, но има цели 35 попадения по-малко. Полякът е със 178 гола по този показател, докато легендарният Герд Мюлер е със 137.

Самият Кристиано е без отбор към този момент, след като по време на Световното първенство по футбол прекратя договора си с Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие. Изглежда сагата с бъдещето на Роналдо е към края си – остава последна стъпка преди трансфера в Ал Насър.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg