Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Най-старата костенурка в света стана на 190 (ВИДЕО)

Джонатан, най-старата костенурка в света, отбеляза 190-ия си рожден ден на британския остров Света Елена в Атлантическия океан заедно с местните хора, които отпразнуваха празника в петък, съобщи АФП.
“Помислете за това, ако се е появил на бял свят през 1832 г., Господи, колко се е променил светът оттогава”, казва Джо Холинс, пенсиониран ветеринарен лекар на острова, който се грижи за костенурката.
“Световни войни, възход и падение на Британската империя, губернатори, крале и кралици, които са се наследявали, толкова е удивително”, каза той.
Джонатан, който е поне на 190 години, е най-старата известна костенурка и най-старото известно живо животно, обитаващо сушата. Вписан е в Книгата на рекордите Гинес.
Костенурката живее от 1882 г. на острова и възрастта й не е точно известна. Снимка, запечатала пристигането й на острова, сочи, че животното вече е било на поне 50 години при пристигането си. Сега живее в резиденцията на губернатора заедно с други три костенурки – Дейвид, Ема и Фред.
Жителите на острова организираха тридневни тържества за рождения ден на Джонатан. В събота ще му бъдат предложени любимите зеленчуци, а в неделя ще има и торта. Специална пощенска марка е валидирана на острова в чест на празника. Костенурката вече е на монетите от пет цента и върху имиграционните печати.

Източник: БТА

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg