Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Най-прехвалените туристически дестинации

Всички сме се изкушавали от бляскавите снимки на модерни дестинации в социалните мрежи и на лъскавите страници на списанията за пътуване. Но тези прехвалени места невинаги отговарят на очакванията. Разочарованието за някои туристи, посещаващи “Града на светлините”, е толкова силно, че те изпитват гадене, халюцинации и ускорен сърдечен ритъм – състояние, известно като “Парижки синдром”. Париж може и да е очевиден избор за надценена дестинация, но той далеч не е единственият град, който не успява да оправдае очакванията на посетителите.
Мрежата за съхранение на багаж Radical Storage реши да разгледа 826 000 отзива в TripAdvisor за 100 от най-посещаваните градове в света, за да разбере кой от тях е най-разочароващ, предава Euronews.
Ето какво откриха:
Тази година Париж беше изместен от първото място от Орландо в САЩ. В него има най-висок процент отзиви, в които посетителите се чувстват “измамени”, и най-много коментари за “груби” хора.
Почти един на всеки пет души споменава колко разочароващо и недостатъчно впечатляващо е било преживяването им по време на почивката.
Американската “столица на тематичните паркове” е пострадала заради натоварените тълпи и повишените цени в Disney World и Universal през 2022 г.
На второ място се нарежда столицата на Индонезия Джакарта, следвана от тайландската гореща точка за партита Патая.
Прага беше “най-незадоволителна” с 3,9 % от всички ревюта, в които се споменава тази дума. Градът, който най-често е описван като надценен, е Да Нанг във Виетнам, следван плътно от Париж, все пак градът отговаря на името на синдрома.
Кои дестинации според посетителите са “измамни”?
Орландо също е начело на списъка с дестинации, които са “прекалено скъпи”, като в 6,3 % от отзивите се споменава тази фаза. В Сингапур е най-голям делът на отзивите, в които туристите говорят за лошо съотношение между качество и цена на предлаганите развлечения.
Но когато става въпрос за измами, Маракеш в Мароко претендира за първото място, като повече от един на всеки десет отзива, в които се споменават измами, са за този град.
Ако търсите място, което може да ви изненада, проучването разглежда и местата, където пътуващите са се забавлявали повече, отколкото са предполагали.
Трите най-добри дестинации са все европейски градове без излаз на море – може би туристите имат по-ниски очаквания за местата далеч от плажа?
Според мненията Будапеща е най-приятно изненадващият град, следван от Брюксел и Цюрих. Посетителите на Будапеща споменават зашеметяващата архитектура и криволичещата река в града. Повече от 96 % от прегледите, разгледани в проучването, са с положителни коментари. Брюксел и Цюрих са само с малко по-ниски резултати – почти точно 96 процента от отзивите имат нещо добро за града.
Източник: БТА

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg