Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Най-модерният завод в Сърбия: Японската Toyo Tires отвори фабрика за близо 400 милиона евро

Японската Toyo Tire Corporation откри завод за гуми на стойност 390 милиона евро в Сърбия. Предприятието се намира в град Инджия, в северната част на страната, между столицата Белград и Нови Сад.
Предприятието ще произвежда от 5 до 10 милиона гуми от премиум клас годишно за пазарите в Европа, Близкия изток, Африка и Северна Америка. В него ще се произвеждат марките Toyo Tyres и Nitto. Планираният износ от предприятието ще бъде на стойност 240 млн. евро годишно. Японската компания смята да наеме около 580 работници в производственото съоръжение.
На церемонията по откриването присъстваха сръбският президент Александър Вучич, изпълнителният директор на Toyo Tire Corp Такаши Шимизу и посланикът на Япония в Сърбия Такахико Кацумата.

Новата фабрика означава живот, напредък за Сърбия, заплати и пенсии за гражданите, каза президентът Вучич. “Това е може би най-добрата компания в света. Тя ще бъде най-големият износител от Сърбия”, подчерта той, цитиран от агенция Tanjug.
Сръбският президент разкри, че представители на компанията са му казали, че откриването на тази фабрика е само началото и че искат да инвестират в нови заводи в страната. Той, от своя страна, обеща нови инвестиции в инфраструктура и разширяване на пътя към Белград и Нови Сад с нови 2 или 4 ленти.
Вучич изтъкна, че работещите в предприятието ще получават над 900 евро заплата. Във фабриката в Инджия ще бъдат внедрени иновативни технологии в процеса на работа, при спазване на най-високите световни стандарти за екология и енергийна ефективност. “Това е не само единственият завод на Toyo Tyres в Европа, но и най-добрият в света. Това е може би най-добрата фабрика в света по отношение на оборудването. Очакваме най-добрите гуми за целия свят да тръгват оттук с надпис “Произведено в Сърбия”, не спести комплименти президентът.

Очаква се новата фабрика да достигне пълния си годишен производствен капацитет от приблизително 5 милиона гуми през втората половина на 2023 г., отговаряйки на търсенето в Европа и основния пазар на компанията в Северна Америка, се казва в изявление на компанията.
Строителството на фабриката започна през декември 2020 г. и представлява най-голямата японска инвестиция в Сърбия. Това е и първата инвестиция на зелено на Toyo Tire в Сърбия, но и в цяла Европа. Община Инджия е предоставила терен от 63 хектара и необходимата инфраструктура.
Японската компания създаде през октомври 2019 г. своя сръбски филиал Toyo Tire Serbia, базиран в Белград, активен в производството и продажбата на радиални гуми за леки автомобили и лекотоварни автомобили.
Корпорацията Toyo Tire е един от водещите световни производители на гуми повече от 70 години, със седем фабрики за гуми и четири фабрики за автомобилни части, както и близо 13 000 служители по целия свят.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Завод от световна класа: Nokian Tyres строи фабрика за 650 милиона евро в Румъния
Германски гигант с бизнес у нас отваря още 1000 работни места в Сърбия
Японски гигант строи супер модерен завод в Сърбия
Германци откриха в Сърбия най-модерния завод за самолетни двигатели в Европа
Германската Vorwerk строи завод за 50 млн. евро в Сърбия
С нови 40 милиона евро Continental разшири завода си в Румъния

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg