Най-великият гол на Пеле: Никой не доближи изпълнението на Краля на футбола (ВИДЕО)

Най-голямата емблема на футбола за всички времена Пеле си отиде от този свят. Всички скърбят за легендарния бразилец и си припомнят най-доброто от него. А то е твърде много, за да бъде обхванато.
Какво прави Пеле толкова специален във футбола
Простичкият факт, че Пеле правеше тази игра красива наслада за окото на всеки футболен привърженик. Той превърна футбола в изкуство, а видеата с негови изпълнения се преглеждаха от милиони хора през години – всеки от тях мечтаещ да бе роден през това време, за да бъде свидетел на магията.

Трябва да се отбележи, че телевизионното покритие през годините, в които Пеле е бил професионален футболист, далеч не е било на сегашното покритие. Има стотици моменти, които просто не са документирани и записани.
Такъв е и този със според мнозина най-великото попадение на бразилеца. Става въпрос за двубой срещу Ювентус, когато Кралят на футбола е едва на 18 години. Няма запис на ситуацията, но тя е пресъздадена чрез видеоигра.
Пеле играе с топката „на крачета“, казано на жаргонен език, като това се случва в противниковото наказателно поле – така преодолява няколко противникови защитници, а кулминацията е, когато дори и вратарят, имащ правото да играе с ръце, е надхитрен по същия начин.
Насладете се на гениалността му чрез кадрите по-долу в материала. Научете повече и за прецедента в кариерата на Пеле, който се случва срещу България.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg