Наистина ли трябва да миете лицето си по 2 пъти на ден

С всички съвети и трикове за красота, наистина е трудно да се установи кое твърдение е логично и вярно и кое не съвсем. Действа ли ретинолът като магия? Витамин С наистина ли изглажда фините линии? Може ли измиването на лицето два пъти на ден наистина да избистри тена и да даде блясък? Нека се съсредоточим върху последния въпрос, който много хора си задават. Ако не излизаме навън толкова, колкото преди, необходимо ли е да почистваме кожата си два пъти на ден?
Според редица дерматолози, дори ако ограничавате излагането си на външни елементи, измиването на лицето два пъти на ден винаги е добра идея. Сутрин премахвате мъртвите кожни клетки след сън, докато почистването преди лягане служи като начин за премахване на грима и производството на себум. И сега вкарваме едно уточнение – сутрешното миене е добре да бъде тампонче с мицеларна вода и изплакване, без никакъв измиващ продукт.
Ако имате чувствителна кожа, най-добре е да избягвате горещата вода, която уврежда кожата ви и влошава екземата и розацеята.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg