Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

"Навредиха само на себе си" – Андрей Рубльов коментира решението на "Уимбълдън" от 2022-ра година

Световният №7 в мъжкия тенис – Андрей Рубльов, изрази мнение, че организаторите на „Уимбълдън“ са допуснали грешка с недопускането на играчи от Русия и Беларус през миналата година и добави, че от това е изгубил единствено самият турнир.
*Припомняме, че през 2023-та организаторите на надпреварата на трева от Големия шлем в крайна сметка промениха решението си, което бе продиктуваното от старта на войната между Русия и Украйна.
„Ако наистина искаме да направим това, което е по-добро за тениса и за хората, мисля, че имаше по-добри възможности. Не просто да забраним участие, защото те по този начин навредиха само на себе си“, обясни руснакът и добави:
„В крайна сметка мисля, че имаше опции да се справим много по-добре. Сега сме тук и аз съм наистина щастлив да се върна“.
*Важно е да се отбележи, че тази година всички руски и беларуски тенисисти подписаха декларации, че няма да изразят подкрепа за нито една от страните и че не получават пряка или непряка държавна помощ.
Иначе, 25-годишният Рубльов преодоля пасив от 2:5 във втория сет и победи австралиеца Макс Пърсел с 6:3, 7:5, 6:4. Така във втория кръг на „Wimbledon“ той ще играе със сънародника си Аслан Карацев.
Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG…

Andrey Rublev fue el primer ganador del día en #Wimbledon tras vencer a Max Purcell 🇦🇺 por 6-3, 7-5 y 6-4. pic.twitter.com/Y90WPkosfY
— Respiro Tenis (@Respiro_Tenis) July 3, 2023

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg