Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Многостранните ползи от слънчогледовите семки

Семките предпазват от болестта на Алцхаймер, подобряват зрението и успокояват нервната система, твърди диетоложката Елена Соломатина.
Тя обясни, че семките съдържат много магнезий, който успокоява нервната система, отпуска кръвоносните съдове и понижава кръвното налягане, както и витамини от група В, които имат благоприятен ефект върху централната нервна система.
Витамин Е, който се съдържа в този продукт, продължи тя, подобрява зрението и състоянието на кожата и се използва за профилактика на атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания.
“Витамин Е предпазва клетъчните мембрани от окисляване, като по този начин поддържа целостта на клетката. Ако клетката е запазена, това означава, че тя може нормално да изпълнява функциите си, а не да бъде унищожена преждевременно. Окислителният стрес провокира редица заболявания, включително болестта на Алцхаймер”, обясни тя.
Също така, според Соломатина, семките съдържат растителен протеин, който е необходим за всички органи и тъкани на тялото, както и фибри, които са полезни за човешкия микробиом.
“Много неща са зависими от него. Това е нашата имунна система, нервна система, нашето психическо състояние. Семките поемат излишния холестерол и захар”, каза диетоложката.
И накрая, полиненаситените мастни киселини, съдържащи се в слънчогледовите семки, предпазват от сърдечно-съдови заболявания и възпаления, заключи Соломатина.
В същото време тя призова да не се злоупотребява със семките, тъй като те са много калорични.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg