Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Милиардерът Джак Ма е напуснал Китай още след сблъсъка с властите

Джак Ма, създателят на Alibaba и някога най-богатият бизнесмен в Китай, се оказа, че живее в центъра на Токио от близо 6 месеца предвид продължаващите санкции от Пекин срещу технологичния сектор на страната и неговите най-влиятелни бизнесмени, пише Financial Times.
Месеците престой в Япония на Ма и семейството му включват посещения на горещи извори и ски курорти в провинцията и редовни пътувания до САЩ и Израел, твърдят източници, запознати с местонахождението му.
Ма до голяма степен изчезна от общественото полезрение, откакто преди 2 години разкритикува китайските регулатори, като обвини държавните банки, че се държат като заложни къщи, и призова за нови смели играчи, които биха могли да предоставят кредити на бедните без обезпечение.
Оттогава и двете компании, които Ма основа – Ant Financial и гиганта в търговията Alibaba, бяха изправени пред серия регулаторни пречки. Китайските регулатори преустановиха голямото първично публично предлагане на Ant Financial на стойност 37 млрд. долара и глобиха Alibaba с рекордните 2,8 млрд. долара за антимонополни нарушения през 2021 г. Китай удари с жестока глоба Alibaba

Изчезването на предприемача от Китай съвпадна с ескалацията на политиката на президента Си Дзинпин за нулев COVID-19 тази година, което доведе до строги блокади в Шанхай и заобикалящата го делта на река Яндзъ през април и май и предизвика национални протести в последните дни. Ма има дом в Ханджоу, град близо до Шанхай, където е централата на Alibaba.
След спора си с китайските власти Ма беше забелязан в няколко държави, като Испания и Нидерландия. Това, че Ма прекарва по-малко време в дома си в Китай означава, че милиардерът е избегнал строгите карантини заради COVID-19, задължителни за всеки, който влиза в страната, както и сложните политически въпроси, свързани с предишния му стремеж да изгради влияние по етажите на властта в страната. Изчезналият Джак Ма изненадващо се появи (ВИДЕО)
Ма не се показва особено по време на престоя си в Токио. Той е взел личния си готвач и охраната със себе си и е ограничил публичните си активности до минимум, споделят запознати източници.
Социалните му дейности са съсредоточени няколко клуба за частни членове, единият от тях базиран в сърцето на квартал Гинза в Токио, а другият – във финансовия квартал Маруноучи срещу Императорския дворец.

Ексклузивният клуб в Гинза стана оживен, но дискретен център за социализиране на богати китайци, които са се преместили в Токио или прекарват повече време там, посочват членове на клуба.
Според хора, работещи на пазара на модерно изкуство в Япония, Ма е станал ентусиазиран колекционер. Приятели, близки до милиардера в Китай, казват, че той се е насочил към рисуването с акварели през свободното си време, след като е бил принуден да се оттегли от обществения живот и многото срещи с високопоставени лица в Китай и по света.
Други посочват, че Ма е използвал времето си в Япония, за да разшири бизнес интересите си отвъд основни технологии за електронна търговия на Alibaba и Ant Financial, като се е насочил към устойчивостта. Той до голяма степен е предал управлението на ново поколение лидери и в двете компании. Будителят Джак Ма се оттегли от империята Alibaba
Къде се намира Ма е обект на интензивни спекулации, след като основателят на Alibaba беше забелязан на испанския остров Майорка през 2021 г., както писаха местни медии. През юли милиардерът посети и университет в Нидерландия, за да научи повече за устойчивото производство на храни.

Дейностите в елитната програма за обучение на ръководни кадри в Hupan University, основана преди 7 години, също са спрени, след като представители на властта видяха в нея начин Ма да разшири своята мрежа.
Благотворителната фондация на Ма, на която той обеща да посвети годините си след Alibaba, също не се появява особено в публичното пространство след много международни дарения, като раздаването на милиони предпазни маски за лице в началото на пандемията. С нейна помощ Ма изгради глобалния си бранд.
Последният туит на Ма е от ноември 2020 г., когато започна регулаторният натиск на Пекин срещу технологичните компании и предприемачи.
Шестте месеца на Ма в Япония съвпаднаха с историческата продажба от SoftBank на нейния дългосрочен дял в Alibaba, след като японската група претърпя тежък удар от глобалния технологичен крах по-рано тази година.
Фондацията на Джак Ма и Ant не са отговорили на запитването за коментар за посещението му в Токио.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 
Шефът на Alibaba иска хората да работят от 9 сутринта до 9 вечерта
Джак Ма: 12-часовата работна седмица може да е новата норма
Шефът на Alibaba Джак Ма: Първата работа е най-важна

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg