Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Мечтали ли сте за своя цитадела? Красивата Италия може да ви я осигури срещу 2 милиона евро

Някога мечтали ли сте да притежавате своя собствена цитадела в красива Италия и да се разхождате между укрепените ѝ стени като владетел, който оглежда своето кралство? Е, това вече може да ви се случи и то за по-малко от цената на градска къща в Централен Лондон или мансарден апартамент в историческия център на Рим – тази мечта вече може да стане реалност.
Средновековният замък и селце Серавале, разположени по средата между градовете Модена и Болоня в северната италианска област Емилия Романя, се продават за 1,98 млн. евро, или около 2 млн. долара, пише CNN.
Вече годен за живеене и оборудван с отопление, замъкът изисква само минимална поддръжка – и цената е по договаряне.
Разположен сред зелени хълмове, замъкът върви в комплект с част от селото, което носи същото име и някога е било част от феодалното владение под негова опека. Замъкът е древно укрепление от 1800 кв. метра, разположено на надморска височина от 400 метра.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Anna Zafesova (@zafesova)

Имотът се състои от величествената цитадела, построена върху руините на езически селища, дворец на три нива от XVIII век, наречен Palazzo Boccadiferro, където от време на време живеят сегашните собственици, ловна хижа с навес за дърва, 4-етажна наблюдателна кула, зашеметяваща панорамна алея и огромен парк от 14 000 кв. метра.
“Не само, че е много удобно и достъпно, приблизително 1000 евро на кв. метър, то има огромен потенциал както като частно убежище за почивка, така и като инвестиция за превръщането му в курорт”, споделя Паоло Джакопини от Immobiliare Giacopini, агенцията за недвижими имоти, занимаваща се с продажбата.
Скрити тунели
“Очарованието и панорамната гледка са несравними. Имотът е заобиколен от лозя, разположен на стратегическо място между двата най-добри града на Емилия Романя, прекрасен регион, често несправедливо засенчван от Тоскана, когато става въпрос за замъци и имения”, посочва имотният агент.
В момента добре поддържаният имот се отдава под наем за частни събития и конференции, но собствениците му, които желаят да останат анонимни, вече не могат да се справят с управлението му.
Джакопини споделя, че те живеят в замъка през летните месеци, така че той вече е обитаем, разполага с отопление, кухня, комунални услуги, камини, няколко спални и бани. Отоплява се и 2-етажната ловна хижа, построена като селска къща. Въпреки че замъкът е безупречно запазен, други части, като наблюдателната кула, построена през 1227 г. и модифицирана през 1523 г., може да изискват ремонт. Пищните мебели в ренесансов стил, включително картини, също потенциално се продават.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от QUAL BUON VENETO in Viaggio (@qualbuonveneto)

Джакопини, който води заинтересовани посетители на обиколки с екскурзовод, споделя, че продавачите са отворени за оферти. Той обяснява, че предвид неговата историческа и художествена стойност, замъкът е под надзора на регионалните власти по изкуствата, които са поставили ограничения върху радикални структурни промени като превръщането на баня в спалня или обратното.
Някои от историческите характеристики на замъка добавят допълнително интрига. Имотът притежава таен подземен проход свързва кулата с двореца и някога е бил използван от пазачи, бягащи от вражески атаки. Проходът е прохладен през лятото, но смразяващо студен през зимата. По думите на Джакопини един американски клиент, обиколил имота с него, след което твърдял, че краката му почти замръзнали в маратонките му.
Кръвопролитие и слава
Серавале е пропит с история. Укреплението векове наред е било в основата на териториални вражди и битки срещу нашественици и съседни владения. Преди обединението на италианското кралство през 1861 г. страната е разделена на много градове-държави или общини, всеки от които се бори за надмощие.
През XII век притежанието на замъка е обект на спор между Модена и Болоня заради стратегическата си военна позиция. В онова време той е малък военен микрокосмос, защитаващ голяма част от земя, фермери и наематели.
Укреплението, построено върху пепелта на древен римски военен пост, наречен Верабулум, е завладяно и разрушено от лангобардските племена през VIII век. Според легендата след като бил възстановен, замъкът е посрещнал Карл Велики по пътя му за Рим, за да бъде коронясан за император през IX век.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Giorgio Berton (@giorgiobertoff)

Въпреки тихата и спокойна локация, имотът не е напълно изолиран. Селото има 40 жители, църква, традиционна таверна и музей на виното с фокус върху местния селски живот.
Голям каменен портал, украсен с герб и статуи, приветства посетителите на входа.
Имението е претърпяло няколко подобрения във времето. Замъкът, кръстен на фамилията Бокадиферо (от италиански – “желязна уста”), управлявала го четири века, е превърнат от древна покрита лоджия във величествен дворянски дом. Широк приблизително 1151 кв. метра, това е най-голямата част от имота.
Призрачна атмосфера
Освен парка на замъка с древен ров, заобикалящ селото, има и голяма висяща градина и вътрешни дворове, подходящи за разходки по залез слънце.
Цитаделата носи обаче и призрачно усещане. Според местните предания замъкът и имението са обитавани от призраци на владетеля Бокадиферо, за когото се твърди, че е убил 12 свои съпруги. Говори се, че измъчените им духове, ридаещи и ядосани, обикалят през нощта коридорите и залите в търсене на отмъщение, оставяйки полъха на парфюмите си във въздуха. Според Джакопини обаче това са обикновени приказки.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от CHISINI (@chisini.it)

“Починалият брат на сегашния собственик написа изследователски памфлет за историята на мястото и разбра, че Бокадиферо е бил толкова влюбен в единствената си съпруга, че е наредил портретът ѝ да бъде нарисуван няколко пъти в различно облекло, така че изглежда, че има много жени, но всъщност винаги е била само тя”, казва той.
Серавале е идеален за любителите на природата, както и за онези, които желаят да опитат кулинарните предложения на региона. Имотът е заобиколен от селски таверни, наречени agriturismi (от итал. селски къщи – б.р.), сервиращи домашни талиатели с месен сос и тортелини. Има и лозя, произвеждащи първокласни вина Pignoletto и DOC от Colli Bolognesi (превод от италиански хълмовете на Болония б.р.).
Пътеки за трекинг, колоездене и езда изобилстват в селските околности, а наблизо е разположено и голф игрище с 18 дупки.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Кои са най-скъпите къщи в света?
Продава се: Най-малкият замък във Великобритания
Топ 5 на най-посещаваните замъци в света
Италианско село ще ви плати, за да се преместите там
Ще ви платят 15 000 евро, за да живеете на приказен средиземноморски остров
Живописни градчета в Италия дават 28 000 евро на млади хора, за да живеят в тях

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg