Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

"Мелачка за треньори": Колосални измерения за ВЕКА в Първа лига – ЦСКА и Левски с огромна бройка

Често българската Първа лига бива определена като “мелачка за треньори”. Особено водещите грандове у нас рядко изкарват повече от един пълен сезон с един наставник начело, като това се забеляза при някои от тях и през миналата кампания.
От топ 4 на крайното класиране за сезон 2022/23 в родния шампионат единствено ЦСКА започна и завърши сезона с един старши треньор начело. Саша Илич се задържа, докато колегите му, които стартираха съответно с Лудогорец, ЦСКА 1948 и Левски – не останаха до края (по една или друга причина).
ЦСКА, Левски, Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив сменят най-много треньори в Първа лига
Видяното при “армейците” през последната кампания обаче е по-скоро изключение, отколкото практика в клуба. Справка на екипа на SportLive.bg показва, че именно 31-кратният шампион на страната е отборът, който най-често сменя треньорите си през този век.
Цели 49 наставници са минали през поста старши треньор на ЦСКА от сезон 2000/01 до днес. Едва ли е изненада за някого, че Левски също е в челото по този показател. “Сините” са имали 39 треньори за периода.
Има все пак още един отбор освен ЦСКА, който сменя по-често наставниците през този период. Това е Ботев Пловдив – 40. Другият гранд от града – Локомотив Пловдив, допълва топ 4. “Смърфовете” са имали 33 треньори за 21-ви век.

Ще ви представим и показателя за този аспект за всеки останал отбор, който ще бъде част от родната Първа лига през сезон 2023/24. Прави впечатление, че Лудогорец, който дебютира в елита през 2011/12, е сменил само 17 наставници (но през половината време не е бил в първото ниво на футбола ни).
Ето и какви са измеренията за останалите тимове след споменатия своеобразен топ 4 (по низходящ ред):
– Пирин Благоевград: 28;
– Ботев Враца: 27;
– Локомотив София: 25;
– Етър: 24;
– Славия: 24;
– Берое: 22;
– Лудогорец: 17;

– Черно море: 16;
– ЦСКА 1948: 12;
– Хебър Пазарджик: 11;
– Арда: 10;
Важно е да се има предвид, че при повечето отбори има поне по един наставник, който да е карал два периода като старши треньор. Има и такива, които са били временни наставници.
*Данните са от специализирания сайт Transfermarkt.
Вижте още: ЦСКА и Левски пускат първи гол в мачовете си най-рядко, но “сините” винаги губят!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg