Мбапе на 23 срещу Меси на 23: Статистиката е изцяло в полза на Килиан!

Лионел Меси вдигна световната титла с Аржентина, но на големия финал на Световното първенство 2022 един играч блестеше дори по-силно от аржентинеца. Това бе Килиан Мбапе, който отбеляза хеттрик за Франция срещу „гаучосите“, но и това се оказа недостатъчно за победата.
Сравненията между Меси и Мбапе са напълно оправдани, след като французинът върви уверено по стъпките на именития си съотборник в клубния Пари Сен Жермен. Нещо повече: ако се направи сравнение между Мбапе на 23 години и Меси на същата възраст, то статистиката е твърдо в полза на французина.

Мбапе с два пъти повече голове от Меси на 23 години
На 23 години Мбапе вече има 302 мача – срещу 269 за Меси. Головете на Мбапе са над два пъти повече от аржентинеца, като е вкарал 222 гола срещу 108 за Меси. Освен това Мбапе има и повече асистенции от 23-годишния Меси – 111 срещу 82.

Мбапе превъзхожда Меси в числата, но няма „Златна топка“
Мбапе е с повече мачове и за националния си отбор на 23-годишна възраст. той има 63 мача, в които е вкарал 33 гола. За сравнение: Меси на 23 има 57 мача за Аржентина с отбелязани 17 попадения.
Ако продължава в същия дух, Мбапе може да се доближи до величието на Меси, който обаче е седемкратен носител на „Златната топка“ – приз, който Мбапе все още не е печелил, а аржентинецът взе най-големия индивидуален приз във футбола още на 22-годишна възраст.

 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg