Мароко предизвика "трус" в Лига 1, от който ще се опита да се възползва Барселона

Мароко се превърна в голямата положителна изненада на Световното първенство по футбол в Катар, след като съумя да достигне до полуфиналите в надпреварата. Африканците елиминираха последователно Испания и Португалия, което ги превърна в първия отбор от континента им, достигнал до тази фаза.
Всичко това е свързано с отличното представяне на футболистите, които веднага попаднаха под „светлината на прожекторите“ и интересът към тях не закъсня.
Междувременно президентът на френския елитен тим Анже – Саид Шабан, сподели опасенията си, че трудно клубът ще задържи в редиците си двамата марокански национали.
Става въпрос за Софиан Буфал и Азедин Унаи, които може да напуснат още през зимния трансферен прозорец, който отваря през януари, при добри оферти. В противен случай това може да се случи и през лятото.

22-годишният Унаи, представен от президента като „пълен с талант“, е обект на интерес от страна на Барселона, който може да опита да го купи през зимата. Каталунският клуб иска да привлече халф, за да облекчи задачата на Гави и Педри и да им осигури конкуренция.
„Дали има интерес? Има немалък интерес към тях“, призна президентът пред радио „Монте Карло“.
Според специализирания сайт Transfermarkt цената на Софиан Буфал е била 8 милиона евро през ноември, а Азедин Унаи е оценен на 3,5 милиона евро. Любопитен е фактът, че първият акостира в Анж през 2020 година под формата на свободен трансфер, докато Унаи бе купен за 450 000 евро през 2021 година от третодивизионния френски Авранш.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg