Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Мари Ван Британ: Жената, изобретила първата система за домашна сигурност

Афроамериканската изобретателка Мари Ван Британ Браун със сигурност е дала много на съвременния свят, помагайки за по-безопасно общество с изобретяването на първата система за домашна сигурност. Нейното изобретение е първата затворена телевизионна система и проправя пътя за съвременните актуализации.
Браун е роден през 1922 в Куинс, Ню Йорк. Тя започва кариерата си като медицинска сестра. Съпругът ѝ Албърт Браун бил техник по електроника. Като медицинска сестра Браун работила дълги часове и се прибирала у дома късно през нощта. Съпругът ѝ също имал дълъг работен ден, така че тя често се оказвала сама през нощта. Уплашена да не бъде уязвима в квартал с висока престъпност, Браун решила да измисли начин да види кой е на вратата ѝ.
Лилиан Бланд: Първата жена, конструирала самолет съвсем сама
През 1966 Браун, заедно с помощта на съпруга си, изобретява система за сигурност, която се състои от четири шпионки, плъзгаща се камера, телевизионни монитори и двупосочни микрофони. Тези елементи създават затворена телевизионна система за наблюдение, известна още като CCTV. Плъзгащата се камера успява да заснеме изображения на хора с различна височина. Двупосочните микрофони ппък позволили на Браун да комуникира с човека отвън. Имала и дистанционно, което ѝ позволявало да отключи вратата от по-безопасно разстояние. И за финал – тя изобретила бутон за спешни случаи, който да изпрати аларма до полицията или охраната.
През 1969 г. Браун и нейният съпруг получили патент за изобретението си, а по-късно тя получила награда от „Националния комитет на учените“ за работата си.
Браун починала на 76-годишна възраст през 1999, но нейното наследство продължава да живее и днес. Нейното изобретение създало ненадмината система, която все още е актуална и се използва на места като банки, офис сгради и жилищни комплекси.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg