Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Майкъл Джордан продава отбора, който го направи милиардер

Легенадрният атлет Майкъл Джордан най-вероятно ще се раздели с мажоритарния пакет акции в американския баскетболен отбор Шарлът Хорнетс, съобщава телевизия ESPN, цитирана от БТА.
Кандидат за нов собственик на отбора от Националната баскетболна асоциация (НБА) е инвестиционна група, оглавявана настоящия акционер Гейб Плоткин и един от собствениците на Атланта Хоукс – Рик Шнал.
Джордан се раздели с дял от Шарлът и през 2019, когато направи сделка с Плоткин и създателя на DI Capital Дейниъл Съндхайм. Двамата нюйоркчани обаче получиха по-малко от 3% от акциите, докато бившият баскетболист задържа близо 97%.
Джордан се сдоби с пълен контрол в Шарлът през 2010, когато заплати 180 милиона долара на Боб Джонсън за близо 65 процента от акциите. Тогава стойността на Хорнетс бе 287 милиона долара и с 13 милиона по-малко от сумата, за която Джонсън стана собственик на отбор от последното разширение на НБА.

Снимка: Getty Images
Придобиването на Шарлът Хорнетс е една от основните причини Майкъл Джордан да попадне в клуба на милиардерите. Това се случи за първи път през 2014 година, когато Джордън увеличи дела си в Хорнетс и благодарение на постоянното нарастване на стойността на отборите от НБА.
Поинастоящем Майкъл Джордан притежава нетно състояние от 2 млрд. долара, сочат данните на Forbes. Това му отрежда 1 729 място сред най-богатите хора в света. През 2019 година той продава миноритарен дял в Хорнетс, който поставя оценка на отбора от 1.5 млрд. долара към онзи момент.
Forbes: Топ 10 на най-богатите хора в света за 2022 година
Топ 15 на най-богатите спортисти на всички времена

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg