Лудогорец запази звезда до 2026-а и разкри как се е стигнало до трансфера за Алмейда

11-кратният шампион на България – Лудогорец, започна календарната година с пресконференция преди първото занимание на тима от подготвителния зимен лагер на „орлите“.
На събитието присъстваха ключови фигури като Анте Шимунда, Георги Караманджуков и Светослав Дяков. Именно и вторият изброен – спортният директор на тима, обясни каква е ситуацията сред играчите на тима.
От споделеното пред медиите стана ясно, че с клуба взаимотношенията си продължава нидерландският страж Серджио Падт, който се присъедини през лятото на 2021-а година, но е преподписал до юни, 2026-а.

„Вратарят Серджио Падт удължи своя контракт за още две години – до 2026 г. Бързо се споразумяхме с него. Относно Падт, преди 3 дни дойдоха неговите мениджъри. Оставаха му година и половина от договора. Той има желанието да остане. Семейството му се чувства страхотно, уважаван е.
С него лично се разбрахме за 30 минути и ще остане до 30 юни 2026 г. През лятото от АЗ Алкмаар имаше много сериозна оферта към него. Тогава с треньорите взехме решение Серджио да остане. Със Симон Слуга са отлична и добронамерена конкуренция. От към вратарския пост, преди имахме колебания, но сега нещата вече са спокойни“, обясни в детайли Караманджуков пред медиите.

Специалистът коментира и новото попълнение Диниш Алмейда, част от Локомотив Пловдив в миналото, но за последно играл ча белгийския Антверпен:
„Лудогорец подписа договор и с Диниш Алмейда. Още преди 1,5 година го искахме. Тогава личните финансови условия ни спряха, защото Антверпен му предложи такива, на които ние не можехме да отговорим. За 3,5 години е договорът му с Лудогорец. Видяхме, че не играе редовно в Антверпен и го поискахме, като трансферът вече е факт. От доста години го следим, футболист с опит и качества, ще ни помогне да засилим конкуренцията“, обясни Караманджуков.
Вижте дали ръководството на Лудогорец смята, че има скандал между Десподов и Каули!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg