Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Лоши новини от Пловдив: Ботев се размина с 6 милиона за "Колежа"

В четвъртък общинският съвет на Пловдив отхвърли предложението за отпускане на 6 194 316 лв. допълнително авансово за цялостното довършване на стадион “Христо Ботев”.
Идеята бе внесена в извънреден порядък от председателя на групата съветници на “Кауза България” Едуард Сарафян на микрофон в залата при обсъждане на отчета за 2022 г. и план-сметката за 2023 г. за разпределение на средствата за “младежки дейности”, предаде Plovdiv24.bg.
Идеята на вносителите
Аргументът за отпускането на средствата е с цел “цялостно завършване на строителството, покривната конструкция и лицензиране на спортното съоръжение”.

Вносителят предложи 5 158 646,40 лв. да се дадат от бюджета за 2023 г., като сумите ще се вземат от предвидените в общинската хазна суми за индексации на други строителни обекти, изграждани по оперативните програми, сред които детски заведения. По думите на заместник-кмета Георги Титюков, в общинския бюджет са били предвидени 20% за индексация, но на практика има “свободни” средства, тъй като 15% се осигуряват от държавата и само 5 на сто от общината. Намаляват се единствено сумите за отчуждаванията и спортните площадки.
Ситуацията
“Общинският съвет пое порочна практика – с преходните и заключителните разпоредби на “закона за корабоплаване” се правят промени в кодекса за социално осигуряване” – посочи като ироничен пример юристът Веселина Александрова.
Вижте наскоро с какво обещание се бе нагърбил строителят на “Колежа”!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg