Лионел Меси и Кристиано Роналдо стават посланици на Световното първенство през 2030?

Едно от най-оспорваните световни първенства в историята на футбола приключи. Отборът на Аржентина стана световен шампион в Катар, след като победи Франция в големия финал, а сега ще трябва да чакаме четири години за турнира, който ще се проведе през 2026 г. в САЩ, Мексико и Канада.
Докато Лионел Меси се сбогува с това, което беше може би последното му Световно първенство , Кристиано Роналдо напусна рано след елиминирането на Португалия на четвъртфиналите от Мароко.

 
Сега и двамата могат да се върнат в нов аспект, като посланици, за да мотивират кандидатурата на Саудитска Арабия за Световното първенство през 2030 г. “ Има само две неща, които могат да обединят Роналдо и Меси „, каза Саймън Чадуик, професор по спорт и икономика. SKEMA Business School в Париж, в интервю чрез Zoom. “ Едното е Луи Витон. А другото е Саудитска Арабия.“
Преди елиминирането на Португалия от Катар 2022, международните медии говореха за оферта от милион долара от Саудитска Арабия за Кристиано. Цифрата, която беше управлявана, беше повече от 350 милиона долара за следващите три години. Роналдо остана без отбор, след като Манчестър Юнайтед прекрати договора на португалеца заради критики към клуба и холандския треньор Ерик Тен Хаг по време на интервю с Пиърс Морган.
 

През май Меси подписа сделка за популяризиране на Саудитска Арабия и в рамките на месеци страната започна да намеква за кандидатурата си за 2030 г. , като намеците се засилваха с всяка седмица. Министърът на туризма Ахмед Ал Хатиб каза, че Саудитска Арабия обмисля кандидатура с Гърция и Египет.
Това ще бъде през 2024 г., когато ФИФА ще обяви мястото за Световното първенство през 2030 г. , където Уругвай и Аржентина също набират сили да бъдат организатори на Световното първенство през тази година.
 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-секси снимките на „нежното изкушение“ на Лео Меси! 
Вижте още: Еуфорията по улиците на Буенос Айрес, след като Аржентина се прибра с третата световна титла в историята на страната (СНИМКИ) 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg