Левски обяви: Стартира конкурс за изработка и монтаж на паметник на легендарния Георги Соколов

Ръководството на Левски обяви с публикация в официалния си сайт, че в днешния 6 януари стартира процедура по подбор на изпълнител за изработка и монтаж на паметник на легендарния Георги Соколов.
Той ще бъде поставен в столичния кв. „Иван Вазов“, а крайният срок за подаване на предложения е 7 април 2023 година.
*Припомняме, че през 2022-а се навършиха 80 години от рождението на Соколето, а футболният клуб създаде специална купа на негово име. Първият трофей „Георги Соколов“ бе спечелен от Левски след победа с 3:1 срещу северномакедонския Академия Пандев.

Ето какво гласи публикацията на „сините“:
„През 2022 г., по повод 80 години от рождението и 20 години от кончината на Георги Соколов, по идея на кмета на район „Триадица“ Димитър Божилов беше създаден инициативен граждански комитет с председател изпълнителният директор на „ПФК Левски“ Ивайло Ивков, за изграждане паметник на легендата на клуба.
Днес, 6 януари 2023 г., Богоявление, стартира процедура по подбор на изпълнител за изработка и монтаж на паметник на Георги Соколов в ж.к. „Иван Вазов“, Столична община, район „Триадица“. Крайният срок за подаване на предложенията е 7 април 2023 г., а крайният срок за класиране на предложенията е 5 май 2023 г.
След избора на спечелилия проект, ще бъде обявена дарителска сметка, като събраните средства ще послужат за изграждането на паметника“.
*Още новини около Левски четете в SPORTLIVE.BG!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg