Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Лакиша Бенджамин закрива A to JazZ тази година

Една от най-нашумелите и динамични артисти в момента – Лакиша Бенджамин, ще оглави последната вечер на A to JazZ на 9 юли. Тя смесва традиционен джаз с хип-хоп и соул в харизматично изпълнение, а през годините е свирила редом до легенди като Стиви Уондър, Алиша Кийс, The Roots, Рашид Али, Крисчън Макбрайд, Грегъри Потър.
Албумът “Phoenix” е четвъртият, най-дългоочакван и мащабен проект на Лакиша Бенджамин, който тя ще представи със своя квартет в България, месеци след излизането му. Според критиката този проект е метафора за родния град на Лакиша Бенджамин – Ню Йорк, гаснещ по време на пандемията, лична препратка към смъртта, която едва не я застига през 2021 г., и болезнен разказ за проблемите на расизма, неравенството и бедността. Албумът е продуциран от носителката на “Грами” – Тери Лайн Карингтън, и включва звезден състав от гости, сред които са Даян Рийвс и активистът за граждански права Анджела Дейвис. Седмици наред албумът оглавява джаз класациите, поставяйки Лакиша Бенджамин на корица в списанията Jazzwise и DownBeat.
В същата вечер на A to JazZ Bobo & The Gang ще направят предпремиера на новия си сборник от композиции, който ще излезе в края на годината. Музикантите от Clavexperience готвят джаз-електро импровизационно изпълнение, а Yavi ще открие вечерта.
Тазгодишното издание на фестивала с повече от 50 артисти и четири дни музика от цял свят бележи най-богатата досега програмата в историята на A to JazZ (7-9 юли 2023).

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg