Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Купуваме от магазина: мухлясали храни, прогнили зеленчуци и престояло мляко

Стоки с какво качество купуваме всеки ден от магазините и големите хипермаркети? Това е въпрос, който все по-често си задаваме. Ако помните, преди години излезе изследване, според което стоките в Западна Европа са далеч по-качествени, сравнено с Източна. Още тогава се запитахме – какво всъщност ядем и с какво храним децата си?
Оказва се, че въпреки глобите за продажба на стоки с изтекъл срок на годност, магазините продължават да ни ги пробуват, за да могат все пак да регистрират печалба от тях. Обикновено търговците винаги имат готови оправдания за това. Например, можете да ги чуете да казват, че тъкмо са щели да ги прибират от рафтовете, но някой ги е купил. Или че става дума за някакво „недоразумение“, а самите те не знаят нищо по въпроса.
Според направените проверки на независими органи, най-застоялите стоки се намират на щандовете за плодове и зеленчуци. А тези, които са директно с изтекъл срок на годност – при дълготрайните продукти.
Съветът на „Фермерите“: Влез в eMAG.bg и разгледай най-актуалните оферти.
Често в големите магазини можем да се „насладим“ на изгнили и мухлясали домати, омекнали и разкапани моркови, разпадащи се тиквички и т.н. Това е напълно нормална картина по магазините. Да не говорим, че често тези продукти се пускат на промоции главно сутрин, когато пазаруват възрастните хора, които понякога не могат да се ориентират добре в ситуацията.
Напоследък едно след друго валят оплаквания за качеството на продукт, който повече домакинства често използват – кромид лук. Там често главите са практически „кухи“ или направо изгнили. Дотолкова, че не стават за консумация. При старите и залежали картофи пък могат да се забележат пораснали кълнове, което е дори опасно за здравето на човека.
А какво се случва, когато в хипермаркета се оплачем на служители, че стоката не става за нищо? Най-често получаваме вдигане на рамене и реплика от рода на „аз нищо не мога да направя“. Дори да обещаят, че ще предадат забележката на управителя, надали някой изобщо го прави.
Киселото мляко е продукт, с който трябва да се внимава при купуване от магазина. Това важи особено за случаите, когато млякото е на промоция и с намалена цена. Много често това означава, че вероятно млякото е с изтичащ срок на годност. Задължително проверте етикета, за да не се „прецакате“.
Материалът Купуваме от магазина: мухлясали храни, прогнили зеленчуци и престояло мляко е публикуван за пръв път на Fermerite.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: fermerite.com